Bezelye

İçerdiği vitaminler: Bezelye besin öğeleri yönünden zengindir. 8 vitamin(K, C, B1, B2, B3, B6, A, folat), 7 mineral (manganez, fosfor, magnezyum, bakır, demir, çinko, potasyum), diyet posası ve protein kaynağıdır.

İşlevleri: Zengin içeriği sağlığı olumlu etkiler. Kemik sağlığını koruyan önemli besin öğelerini içerir. Bezelye aynı zamanda folik asidin ve B6 vitaminin de önemli bir kaynağıdır.

Yapısındaki K vitamini ile de kanın akışkanlığını sağlayarak kalp sağlığını korumaya destekler. Bezelye, içeriğindeki C vitamini ile de kanserlere karşı koruyucu etki gösterir.
5 3
Mısır

İçerdiği vitaminler: Tiamin (B1 vitamini), folat, diyet posası, C vitamini, fosfor, manganez ve pantotenik asit (B5) içerir.

İşlevleri: İçeriğindeki zengin folat ve posa nedeniyle kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Mısır, akciğer kanseri gelişim riskini önemli düzeyde azaltan beta-kriptoksantin yönünden zengindir.

Tiamin için çok iyi bir kaynak olan bu besin, hafızanın güçlenmesine yardımcıdır. Ayrıca strese karşı vücudun savunmasını sağlar.
5 4
5 5