Güzellik uykusu seks hayatınızı da etkiliyor. Uykunuzu yeterince almadıysanız yorgun hissetme olasılığınız büyük. Enerjiniz olmadığında seks performansınız düşer. Uzmanlara göre, yorgunluk ve uykusuzluk libidoyu etkiliyor. Uyku düzenine dikkat etmeli!
8 2

Kilo vermek istiyorsanız uykuyu es geçemezsiniz. Chicago Üniversitesi'nin araştırmasına göre uyku ihtiyacı yemeyi tetikliyor. Uykunuz olduğunda leptin hormonu sizi daha aç hissettiriyor. Az uyku uyuduğumuzda salgılanan ghrelin hormonu iştah açıyor.
8 3

7-8 saatlik uykular kadınların çoğu için idealdir. Daha fazla uyku sizi şişkin ve halsiz gösterir. Sizi stresli ve tedirgin de yapabilir. Yani sinirli, yorgun, uzgun ve kesinliklikte daha yaşlı görünürsünüz. Dermatologlara göre, vücudumuz ve cildiniz uyuduğumuzda kendini onarıyor. Böylece cildiniz hızlıca yepyeni oluyor.
8 4

Güzellik uykusu sağlıklı yemek kadar önemlidir. Uyku sayesinde vücut dinlenir ve bağışıklık kazanır. Farmakoloji uzmanlarına göre, uykuya ihtiyacınız olduğunda hücreler arası mesajı sağlayan stokin üretiminiz artar, bu da iyileşme durumunu yok sayar.
8 5