Semizotunun içeriğinde bulunan yüksek miktarda omega-3 yağ asidi onu diğer yeşil yapraklı sebzelere göre hissedilir bir şekilde ön plana çıkarıyor.

Semizotunda ki asıl mucize; enerji değeri, çok düşük neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen; omega-3 yağ asidi açısından son derece zengin olması.

Bu kadar düşük enerji içermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) yağ asitleri açısından bu kadar zengin ve işlevsel olması şaşırtıcı bir durum.
11 2

Semizotu, omega- 3 yağ asidi ile birlikte aynı zamanda diyet lifi, vitaminler, ve mineraller yönünden de oldukça zengindir.

Mükemmel bir A vitamini kaynağı olan semizotu, yeşil yapraklı sebzeler arasında en değerli olanıdır. A vitamini, bilinen güçlü doğal bir antioksidandır ve görme için gereklidir. A vitaminini önemli işlevleri arasında; sağlıklı mukus zarının ve cilt bakımı için de gereklidir.

Semizotu C vitamini açısından da zengin bir kaynaktır. Bazı kompleksler riboflavin, ve karotenoidler gibi vitaminlerde zengindir.
11 3

Bahar mevsiminin enerji içermeyen en güçlü toksinsavar yiyeceği; semizotudur. Bahar mevsiminde semizotunu her gün her öğünde tüketmeye özen göstermeliyiz.

Çiğ semizotunu; çeşit çeşit salatasını yapabilir, söğüş olarak tüketebilirsiniz ya da yoğurtla karıştırıp tüketebiliriz. Ayrıca zeytinyağlı veya kıymalı semizotu olarak da yemeğini pişirebilirsiniz.
11 4

Tanen ve kateşin gibi bir takım antioksidanlar içeren çay aynı zamanda bir miktar da kafein içerir. Kafeinin ufak dozda olan doping etkisi hayata artı değer katar.

Yeşil çay ayrıca; magnezyum, potasyum da içerir. Magnezyum sakinleştirir, stresi azaltır, insülin hormonunun çalışmasını destekleyerek kanda şeker dengesini sağlar. Potasyum; hayati önem taşıyan bir mineraldir. Vücutta ki su ve mineral dengesini sağlar.
11 5