Düzenli egzersiz yapmanın bu kadar etkili bir ilaç olmasının birçok nedeni var!

Kaslar vücutta bulunan şekeri en çok tüketen mekanizma olduğu için, artan kas kütlesi sayesinde kana karışan şeker miktarı azalır ve diyabet hastalığı önlenir.

Düzenli fiziksel aktivite kardiyo vasküler sistemde iltihaplanma oluşumunu engeller ve hormon salgılanmasını düzene sokar. Böylece kaslara ve organlara kan akışı daha kolay sağlanırken ölümcül pıhtılaşma da engellenmiş olur.
14 3

Haftada 150 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapmak ve beslenme düzenindeki sağlıklı değişiklikler böbreklerin yağlanmasını önlüyor.

Ve yapılan araştırmalar sonucunda spor yapan fazla kilolu ve obez kişilerin, hareketli yaşam stilinin faydalarını göreceği ve metabolizma sağlıklarını arttırarak tartıdaki kolilarına takılmadan sağlıkla yaşayabileceği ortaya koyuluyor.
14 4

Peki yağ ve kilo sağlığınızı nasıl etkiliyor?

Vücudunuzda fazla kilo taşımak eklemlerinizi strese sokar ve aktif olmanızı engeller. Ayrıca ne kadar fazla kiloya sahipseniz, sağlığınızın o kadar tehlike altında olduğu gerçeğiyle de yüzyüze kalırsınız.

"The Unapologetic Fat Girl's Guide to Exercise and Other Incendiary Acts." Adlı kitabın yazarı Hanne Blank, hayatı boyunca şişmanlıkla mücadele ettiğini ve diyet yapıp zayıfladığını sonra da o kiloları tekrar geri aldığını tüm bunların sonucunda da kendisinden nefret ettiğini söylüyor.
14 5

Harcadığımız ekstra kalorilere rağmen birçoğumuz kilo vermekte başarısız oluyor hatta, kilo bile alıyor. Spor yaptıkça iştahımız açılıyor ve kendimizi yemeklerle ödüllendiriyoruz.

Dr. Diana Thomas, egzersiz yapmanın söylendiği gibi metabolizmayı canlandırmadığını söylüyor. Thomas, yapılan araştırmaya katılan gönüllülerin egzersiz yapmaya başladığını ve kilo verdiğini ancak metabolizma hızının aslında düşmeye başladığını söylüyor.
14 6