Fırça yardımıyla fondöten uygularken, fırçanızı en ucundan tutmaya çalışın. Fırçayı kontrol etmekte ilk başlarda zorlanabilirsiniz ancak bu yöntemle makyaj daha doğal ve yumuşak bir görünüm sağlıyor.

Bonus ipucu: Transparan bir görünüm için likit fondöteninizi 1 kez, orta derecede bir görünüm için 2 kez sıkmanız yeterli!
12 2

Toz pudralar incelikleriyle cildinizdeki parlamayı ve kusurlarınızı kapamada yardımcı olur.

Mükemmeli yakalamak için T bölgenize büyük bir fırçayla, daha ayrıntılı bir yer olan göz çevresı etrafına da küçük fırçayla uygulamanız gerekiyor. Bu sayede cildiniz oldukça pürüzsüz bir hal alır.
12 3

Makyajda yapılan en büyük hatalardan biri de çok fazla kapatıcı kullanmak.

Doğru olan az miktarda kapatıcıyla buruna yakın olan bölgenizden başlayarak gözlerin altına ince bir katman halinde kapatıcı uygulamak. Bu hareketi işaret parmağı veya kapatıcı fırçalarıyla yapabilirsiniz.
12 4

Makyaj fırçalarınızı kullandıktan sonra temizliyor musunuz?

Fondöten, eyeliner ve far fırçalarınızı kullandıktan sonra temizlemeye özen gösterin. Sabun, şampuan ve kremsi ürünler fırçalarınızı temizlemeye yeterli olmayabilir. Bunun yerine bir fincanın içine birkaç damla göz makyaj temizleyicisi koyun ve fırçanızı içine batırarak temizleyin.

Temizlediğiniz fırçanızı daha sonra durulayın ve daha iyi bir sonuç istiyorsanız ince dişli fırça ile fırçalayın.
12 5