Dengeli beslenen kişiler kendini yorgun, bitkin hissetmez. Güne daha zinde ve dingin başlarlar. Dengeli beslenmek her türlü gıda grubundan yararlanmak ve bu gıda gruplarının sağladığı besin değerlerinden yararlanmak anlamına gelir.

Bu da hem zihinsel hem de fiziksel olarak sağlıklı kalmanızı sağlar. Bu durum özellikle iş veya okul hayatınızdaki başarılarınızı da olumlu şekilde etkiler.

Düzenli beslenerek sürekli açlık atakları yaşamadan ve durmaksızın aklınızda yemek olmadan hayatınızı daha rahat sürdürebilirsiniz.
7 3

Yanlış diyetler sonucunda kazanacağınız en önemli kötü alışkanlık düzensiz beslenmedir. Düzensiz beslenen kişilerin (uzun süre aç kalanlar, kontrolsüz miktarlarda yemek tüketenler, öğün atlayanlar) hayatı da en az yanlış beslenme şekilleri kadar karmaşık ve düzensiz hale gelir.

Ne zaman ne yiyeceklerini bilmezler ve bundan dolayı ya uzun süreler boyunca açlık çekerler ya da gereğinden fazla ve yanlış gıdalar tüketmeye başlarlar. Bu düzensiz beslenmeye bağlı olarak kişilerde çabuk yorulma, sinirlilik, çok üşüme, konsantrasyon bozukluğu gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

En önemli sorun ise önemli sağlık problemlerinin zeminini düzensiz ve dengesiz beslenerek hazırlamış olmanız olacaktır.
7 4

Düzenli ve dengeli beslenmenin en önemli kriterlerinden biri öğünlerinizi belirlemek ve bu öğünlerde vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri doğru miktarlarda tüketmektir.

Bir diğer önemli kural da yemek esnasında başka faaliyetlerde bulunmamak, ilgilenmemektir. Yemek esnasında televizyon seyretmek, bilgisayarda oyun oynamak vb aktiviteler doyma noktanızı hissetmemenize neden olur.

Böylece ne zaman aç, ne zaman tok olduğunuzu tam olarak belirleyemez hale gelirsiniz.
7 5

Fazlalıklarınızdan kurtulmak için diyet uygulayabilirsiniz. Ancak geçici bir sürü diyet yapmak yerine dengeli beslenmeyi yaşam alışkanlığınız haline getirmek daha önemlidir.

Sağlıklı bir diyetin 21 sırrını görmek için tıklayın!


7 6