Öğleden sonra ara öğün olarak meyve tüketmek ve açlığınızı bastırmak istiyorsanız, meyveleri tek başına tüketmemelisiniz.

Meyveler yalnızca karbonhidrattır, kan şekerinizi hızlıca yükseltir ve aynı hızla düşürerek daha çok acıkmanıza neden olurlar.

Tatmin edici bir ara öğün için meyveleri sağlıklı yağlar ya da proteinlerle kombinleyin.
Meyve-yoğurt, elma dilimleri ve fıstık ezmesi gibi kombinasyonları tercih edin.
12 2

Tam tahıllı ekmekler her zaman en iyi seçim değil çünkü içeriğinde bulunan kalori ve şeker miktarı oldukça yüksek.

Bu ekmek ve kahvaltılık gevrekleri tüketmek yerine patlamış mısır, yulaf, kinoa ve tam tahıllı makarna tüketmeye çalışın.

Eğer tam tahıllı yiyecekleri tercih etmek istiyorsanız 3 gram lif , en fazla 6 gram şeker ve porsiyon başına en fazla 100 kalori değerleri taşımasına dikkat edin.
12 3

Taze meyve sebzeler yerine bazen donmuş olanları tercih edebilirsiniz.

Eğer aldığınız sebzeler bir kamyonun arkasında tüm ülkeyi dolaşıyorsa, zamanla içindeki faydalı besin maddelerini kaybeder.

Donmuş meyve ve sebzeler en mükemmel hallerindeyken donduruldukları için besin maddelerini ve faydalı özelliklerini korumaya devam eder.
12 4

Salata yediğiniz zaman yağlı sosları kullanmaktan çekinmeyin!

Evet yanlış duymadınız, şimdiye kadar yağlı salata soslarından uzak durmanız gerektiğini duymuş olabilirsiniz ancak birazcık yağ salatadaki sebzelerin hastalıklarla mücadele eden özelliklerinden faydalanmanıza yardımcı olur.

Salatanızın üzerine dökmek için zeytinyağlı sosları tercih edebilirsiniz.
12 5