Yapılan araştırmaya göre işe toplu taşıma aracıyla giden kişilerin arabayla gidenlere göre vücut kitle indekslerinin daha düşük olduğu ortaya çıktı.

İşe gidip geldiğiniz saatler kilonuzu etkileyebilir. Yolda geçirdiğiniz bu sürenin sağlıklı olmasını sağlayın.

Kısa mesafelerde vasıtaya binmek yerine yürümeyi tercih ederek daha hareketli bir yaşamı seçebilirsiniz.
11 3

Stresli iş yaşamı kortizol seviyenizi yükseltir ve şekerli ve yağlı yiyecekler yeme isteğinizi arttırır. Kortizol hormonu ayrıca vücudunuzun yağ depolamasını teşvik ederken bu yağların de karın bölgesinde toplanmasına neden olur.

Yağlı ve şekerli yiyecekler bir süre için sizi masa başında oyalasa da bir saat sonra kendinizi daha yorgun ve halsiz hissetmenize neden olacak. Bu atıştırmalıklar yerine protein tüketmeye çalışın.
11 4

Yapılan bir araştırmaya göre, gece uzun saatler mesai yapan çalışanlar ve peş peşe 5 gece yalnızca 4 saat uyuyan kişilerin kilo artışı olduğu saptanmış. Bu durumun nedeni de artan çalışma saatlerinde yenen ekstra öğünler.

Gece çalışırken bir şeyler yemek istediğinizde çiğ sebzeler ve yoğurt gibi proteinlere yönelebilirsiniz. Geceleri geç saatlere kadar çalışmak, uykusuz kalmak hem sağlıksız beslenmenize sebep olurken hem de hormonal dengenizin bozulmasına neden olur.

11 5

2014 yılında İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, iş yerinin bulunduğu bölgede paket servisi yapan ya da al-götür tarzı hizmet veren kafe -restoranlar fazla olan kişilerin bu yiyecek duraklarına uğrama ihtimali oldukça yüksek.

Bunun yanında bu kişilerin vücut kitle indeksi siğerlerine göre daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor. Eğer iş yerinizin etrafında sağlıklı yiyecek bulmakta zorlanıyorsanız, yiyeceklerinizi evden getirmeyi deneyebilirsiniz.
____
11 6