En iyi ıslak saç görünümüne sahip olmak istiyorsanız saçınızın dokusuyla oynamamanız gerekir.

Yani saçınız kıvırcıksa ya da düzse saçınızın doğal şeklini değiştirmeye çalışmamalısınız. Islak saç görünümü için saçınızın uzun ya da kısa olması bir fark yaratmıyor.

Bu görünümü elde etmek için önce saçlarınızı yıkayın. Saçlarınızı çok fazla ovalamadan, bir havluyla kurulayın. Saçlarınızdaki fazla sudan kurtulduğunuzda, ıslak saç görünümünü yaratacak saç ürünlerini uygulayın.
9 2

Saç waxı, jöle ya da köpük hangi ürünü saçınıza uygulamayı seviyorsanız onu kullanın.

Önemli olan ıslak görünüm yaratacak olan ürünleri saç derinize değil yalnızca saçlarınıza uygulamanız.

Saç diplerinize çok fazla jöle benzeri şekillendirici ürün uygularsanız, saçlarınız ipeksi değil, yağlı ve yıkanmamış gibi görünecektir.

Eğer saçlarınıza biraz da şekil vermek istiyorsanız, ıslak görünüm yaratcak ürünle birlikte saçınıza doku kazandıran sprey ya da saç kremi tarzı bir ürün de kullanabilirsiniz.
9 3

Kısa saçlarda en kolay uygulanan ıslak saç modeli arkaya doğru yatırılan saç stilidir. Bu maskülen saç stili duruşunuza sert bir hava katmak için ideal.

Atrıca saçlarınızı asimetrik bir şekilde arkaya doğru tarayabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz ürünü seçin ve saç diplerinize gelmeyecek şekilde saçınıza sürün. Saçlarınızı arkaya doğru tararken, asimetrik bir şekil yaratın.

Durulanmayan saç nemlendiricilerinin yarattığı mucizeleri hepimiz biliyoruz. Saçlarınız ilk aşamada ıslak olsa da zaman geçtikçe kuruyacak ve nemsiz kalacak. Bunun önüne geçmek için saçlarınıza ıslak görünüm veren ürünlerden uygulamadan önce mutlaka durulanmayan nemlendiricilerden sürün.
9 4

Eğer saçlarınıza hacim vermek istiyorsanız, saç buklelerini şekillendiren kremleri kullanabilirsiniz ama saç diplerinize uygulamamaya dikkat edin. Tıpkı jöle ve benzeri ürünlerde olduğu gibi direk saç derisine temas eden ürünler saçlarınızın kötü görünmesine neden olur.

Eğer dalgalı bir görünüm istemiyorsanız, o halde tam tersi etki yaratan düzleştirici etkili saç kremlerini tercih edebilirsiniz.

Eğer ıslak görünümlü saçlarla çok maskülen bir havaya büründüğünüzü düşünüyorsanız, makyajınızda kırmızı ruj ve smokey eye denilen dumanlı göz makyajını tercih edin. Size kadınsı ve seksi bir görünüm verecek.
9 5