Öğün stratejisi: Üç ana öğün, artı acıkmamanız için sağlıklı atıştırmalıklar. Yatmadan önce üç saat bir şey yemek yok. Tatlılara gelince; iki günde bir yemeye çalışın.

Yemeniz ve yememeniz gereken yiyecekler: Yiyebilirsiniz: tam tahıllı karbonhidratlar; lif; sağlıklı tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar içeren kuruyemişler; yağsız et (öncelikli olarak; kümes hayvanları ) ve balık gibi protein kaynakları. Yememelisiniz: ilave şekerler, basit karbonhidratlar, yüksek fruktozlu mısır şurubu gibi ürünlerde bulunan fruktoz, trans yağlar, tam tahıllı olmayan un, zenginleştirilmiş veya ağartılmış un.
7 2


Ani açlık krizi için yiyecekler: elma, badem, ceviz, edamame (soya fasulyesi), şekersiz sakız, su, doğranmış sebzeler, az yağlı yoğurt ve çiftlik peyniri. Yer değiştirebilecek yiyecekler: Her türlü tarif veya öğünde kendi damak tadınıza uyacak şekilde her türlü sebze veya meyveyi birbiriyle değiştirebilirsiniz.

Takviyeler: Her gün, bir multivitamin alın. Besinler ve multivitamin yoluyla toplam 1200 miligram kalsiyum, 600 IU (uluslararası birim) D Vitamini, 400 miligram magnezyum, ve 300 miligram Pantotenik asit (vitamin B5) almanız gerekir. Ayrıca her gün, Omega-3 yağ asitleri için iki gramlık saf balık yağı ve yarım çay kaşığı tarçın tüketin. Haftada 10 yemek kaşığı pişmiş domates veya pişmiş domates sosu tüketmeye çalışın.
7 3


Ana öğünlerden sonra neden tatlı yememeliyiz?

Ana yemeklerden sonra tatlı yemek insülini yükselterek göbeğinizde fazladan kalori birikmesine neden olur.

Sıcaklık, iştah ve metabolizmayı nasıl etkiler?

Metabolizmayla ilgili teorilerden biri de soğuk havanın iştahı artırdığı (kış aylarında daha çok yediğinizi ve spordan sonra, vücut hala sıcakken, açlık hissetmediğinizi hiç fark ettiniz mi?) Aksine, düşük vücut ısısına sahip kişiler daha düşük metabolizma hızına sahiptirler ve kilo almaya daha müsaittirler.
7 4


Aynı besinleri tüketmek neden herkese aynı hissettirmez? Çok bitkin veya enerjisiz hissetmemizin nedeni yanlış gıda seçimi yapmamızla ilgili bağırsaklarımızın bizimle iletişime geçmeye çalışıyor olması olabilir. Temel fizyoloji bakımından hepimiz aynı beyin yapılarına sahip olduğumuz gibi aynı zamanda hepimizin bağırsakları aynıdır. Ancak hepimizin beyni aynı bölümlere sahip olmasına rağmen aynı şekilde çalışmadığı gibi bağırsaklarımız da aynı şekilde çalışmaz. Bir yiyecek bir kişinin enerjik hissetmesine neden olurken başka bir kişinin uyuşuk hissetmesine neden olabilir.
7 5