Kalp çarpıntılarının en çok görülen nedenlerinden birİ demir eksikliği… Demir eksikliği yüzünden yeterli kırmızı kan üretemeyen hücreleriniz çarpıntılara yol açar.

Kalp çarpıntılarınızın bu sebeple olduğunu düşünüyorsanız, demir eksikliğinin diğer belirtileri olan yorgunluk ve saç kaybınızın olup olmadığını kontrol edin.
9 2

Vücudunuzun çok fazla su kaybetmesi sonucunda ağız kuruluğu, kas krampları ve koyu idrar ile birlikte kalp çarpıntılarınızda ortaya çıkabilir.

Kan basıncınızın da düşmesine sebep olan bu durumdan kurtulmak için uzmanlar düzenli olarak 2.2 litre su içmenizi öneriyor. Bu sayede kalp atışlarınız normale döner ve vücuttaki stresiniz dışarı atılır.
9 3

Karşılaştığınız bazı durumlar karşısında kalbinizin göğsünüzden dışarı doğru çıkıp koşu yarışına katıldığını düşünüyorsanız, bunun sebebi panik atak olabilir.

Titreme, terleme ve karşı konulmaz ezici bir duyguyu içinizde hissetmek panik atağın en çok rastlanan belirtilerinden… Kulağa çok korkunç gelebilir ama panik atağın tehlikeli olmadığını bilmeniz gerek.

Bir doktora baş vurduğunuz taktirde konuşma terapileri ve anti-anksiyete ilaçlarla bu sorununuzu yenmeniz mümkün.
9 4

Kalp atışlarınızın normalden daha fazla attığını düşünüyorsanız, endişelenmeye başlamadan önce düşünmeniz gereken gün içinde büyük fincan bir kahve içip içmediğiniz olsun.

Kardiyoloji uzmanları kafeinin uyarıcı özelliğinden dolayı çarpıntıya neden olabileceğini söylüyor. Sinir sistemini istemsiz şekilde kontrol edememeye başlayıp, kalp atışlarınızın hızına şahit oluyorsanız, bu şikayetlerinizin yanında baş dönmesi ve sersemlikte yaşıyorsanız en kısa zamanda doktorunuza baş vurmanız gerekiyor.
9 5