Yanlış: Kardiyo, kardiyo ve kardiyo! Sonsuza kadar kardiyo egzersizi yapmak hızlı kilo vermenin tek yolu!

İşin gerçeği, tüm boş vakitlerinizi koşu bandının üzerinde geçirerek hızlıca eriyebilirsiniz fakat bu şekilde ancak yanlış fazla kilolardan kurtulmuş olursunuz.

Yalnızca kardiyo yapmak yağlarla birlikte kaslarınızı eritir! Vücudunuzdaki değişimin kalıcı olması için egzersiz rutininize ağırlık çalışmalarını da eklemelisiniz.

Fitness eğitmeni Greg Justice, ağırlık çalışmalarının vücudunuza, metabolizmanızın çalışmalarını arttıran ve dhiçbir şey yapmasanız bile daha fazla kalori harcamanızı sağlayan ince kaslar eklediğini söylüyor.
7 2

Yanlış: Eğer kardiyo egzersizlerine 1 saat ayırmıyorsanız, hiç yapmayın daha iyi!

Kardiyo egzersizleriyle ilgili gerçek olmayan bilgilerin başında, uzun saatler egzersiz yapma zorunluluğu geliyor! Kardiyo egzersizlerinin faydalarından yararlanmak için saatlerce koşmak zorunda değilsiniz.

Kısa aralıklarla yoğun kardiyo egzersizlerinin yapıldığı High İntensity İnterval Training programlarını uyguladığınızda vücudunuz spor seansınızdan 38 saat sonraya kadar kalori yakmaya devam ediyor olacak!

Amerikan Kalp Vakfı 20 dakikalık yoğun kardiyo çalışmalarının, 30 dakika ortalama bir hızda yürümeye eşit olduğunu söylüyor.
7 3

Yalnış : Boş mideyle yapılan kardiyo egzesizleri daha fazla yağ yakmanızı sağlar!

Kardiyo egzersizleriyle ilgili bu düşünce, vücudunuzun harcayacağı fazla kalori olmadığında, kalçalarınızda depoladığı enerjiyi harcadığı düşüncesini temel almış olmalı.
7 4

Yanlış: Eğer kardiyo yapmaktaki amacınız yağ yakmaksa, yağ yakılan seviyede kalmak önemli!

Tüm fitness uydurmacaları gibi bu da yarı doğru bildilerden.

Yavaş bir tempoda bile harcadığınız kalorilerin çoğu yakılan yağlardan gelir. Fakat fitness uzmanı Westcott'un açıklamalarına göre, kilo vermek için önemli olan toplam kalori harcaması.

Eğer saatte 11 km koşarsanız yaktığınız kalorilerin %25'ini yağlardan harcanırken, bu temponun yarısıyla yürürseniz kalorilerin %40'ı yağlardan harcanıyor.

Bu açıklamalardan çıkarılması gereken kıssadan hisse ise yoğun kardiyo egzersizlerinin kilo vermenize daha fazla yardımcı olduğu.
7 5