Kolestrol hastalığıyla mücadelede beslenme alışkanlığının düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Gürkaş, "Hayvansal yağlar yerine bitkisel yağlar kullanımı tercih edilmeli. Çünkü bitkisel besin maddeleri kanın lipit miktarı üzerinde önemli bir tehlike oluşturmamaktadır. Kişinin ideal bir kiloya ulaşılması sağlanmalı, alkol ve sigara alışkanlığı terk edilmeli dengeli bir beslenme programı uygulanmalıdır. Alınacak besinler yağı alınmış süt, ve bu sütten yapılmış peynirler, yağı az et, kümes hayvanları , deniz ürünleri (haftada üç kez) sınırlı olarak yenilmeli ceviz, badem, yeşil yapraklı sebzeler,baklagiller, mısır ekmeği, kepekli ekmek, pekmez ve meyve beslenme programında ağırlıklı olarak bulunması gerekenlerdir" diye konuştu.

8 2


Gürkaş, bitkisel anlamda kolestrol hastalığıyla mücadelede etkili olduğunu söylediği bitkileri şöyle sıraladı:

Zeytin Yaprağı: Taşıdığı etken maddesi olan oleuropein polifenolik antioksidan maddesi sayesinde LDL kolestrolde yüzde 15 azalma sağlaması açısından dolaşım sistemi üzerinde olumlu etki göstermektedir. Hepatit gibi viral hastalıklara karşı etkili olabilir.
8 3


Çuha Çiçeği: İçeriğindeki saponin, prostaklandin ve flavon biokimyasal maddeleri yağ dokusunun erimesini, yağ hücrelerinin kana geçmesini engellemektedir.
8 4


Hindiba Kökü: İçeriğindeki inulin, acı maddeler minarellerin kaynağı olan dandelion, sayesinde koletrol sentezini önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan damarı çeperinin dayanıklığını arttırarak damar içerisindeki kolestrol birikimini önler.
8 5