Gürkaş, bitkisel anlamda kolestrol hastalığıyla mücadelede etkili olduğunu söylediği bitkileri şöyle sıraladı:

Zeytin Yaprağı: Taşıdığı etken maddesi olan oleuropein polifenolik antioksidan maddesi sayesinde LDL kolestrolde yüzde 15 azalma sağlaması açısından dolaşım sistemi üzerinde olumlu etki göstermektedir. Hepatit gibi viral hastalıklara karşı etkili olabilir.
8 3


Çuha Çiçeği: İçeriğindeki saponin, prostaklandin ve flavon biokimyasal maddeleri yağ dokusunun erimesini, yağ hücrelerinin kana geçmesini engellemektedir.
8 4


Hindiba Kökü: İçeriğindeki inulin, acı maddeler minarellerin kaynağı olan dandelion, sayesinde koletrol sentezini önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan damarı çeperinin dayanıklığını arttırarak damar içerisindeki kolestrol birikimini önler.
8 5


Alıç Meyvesi: Trimethylamin, C vitamini, flavon türevleri,procyanidin, oligomerler ve triterpen türevleri taşımaktadır. İçeriğindeki etken maddeler sayesinde kan ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır. İyi bir antioksidan olduğundan dokuları serbest radikal hastalıklarından korur. Kalp ritim bozukluklarında oldukça etkili bir bitkidir. Düzenlenecek karışımdan günde üç sefer aç karnına bir bardak tüketmeleri LDL kolestrol seviyesini düşürmede başarılı sonuç verir.
8 6