Hata:1 Adımları çok büyük atmak


Koşu bandındayken çok büyük adımlar atmak hızlı yaşam temposunun bize kazandırdığı alışkanlıklardan biridir.

Attığımız uzun adımda ayak topuğumuz vücudumuzun ilerisine düşerek daha hızlı yol almamızı sağlar. Ancak verimli olan hızlı adım atma tekniği bu değildir. İyi ve verimli hızlı adım atma bunun tam tersidir.

Öndeki ayağınızın topuğu vücudunuza yakın düşerken arkadaki ayağınız daha fazla itiş gücü sağlamak için yerde daha uzun süre kalır. Koşu bandındayken bu şekilde yürürseniz daha hızlı koşar ve daha çok kalori yakmış olursunuz.
12 2

Hata 2: Kolları Kullanmamak


Kenarlara tutunmanızı gerektirecek bir durum yoksa kollarınız neden boşlukta sallanıyor? Kollar verimli bir koşu antrenmanı için önemlidir. Kollarınızı 90 derecelik açıyla kırın ve vücudunuza yakın tutun.

Omuzlarını gergin tutmayın. Tren hareketi yaratın ve kollarınızı ileri geri oynatın. Kollarınızın bacaklarınızın tam tersine doğru hareket etmeli
12 3

Hata 3: Kambur durup yere bakmak


Koşu bandı egzersiziniz dikkatli olmazsanız duruşunuzu bozabilir. Bir şey okumak veya monitörde bir şey izlemek için kafanızı eğip sırtınızı büküyorsanız çok kötü bir koşuş pozisyonu aldınız demektir.

Spor salonuna gittiğinizde yan yana duran koşu bantlarına bakın; kambur duran bir sıra insan göreceksiniz. Bu duruş sırt, boyun ve omuz ağrısı yapar ve soluk alıp vermenizi kısıtlar. Koşu bandı egzersiziniz duruşunuzu bozmak yerine onu düzeltmeli.

Kambur duruşu engellemek için koşu bandında koşarken aklınıza geldikçe omuzlarınızı germeden geriye doğru atın ve kafanızı dik tutun.
12 4

Hata 4: Öne yüklenme


Öne doğru yüklenme eskiden antrenörlerin teşvik ettiği bir yöntemdi. Ancak yürüyüş pozisyonu öne yüklenme değil dik durmaktır.

Doğru pozisyonu almak için önce çalışmayan koşu bandının üstüne çıkın. Kafanızın üstüne asılı kalmanızı sağlayan bir çengel olduğunu düşünün ve dik durun.

Omuzlarınızı geriye doğru itin. Şimdi koşmaya başlayabilirsiniz. Koşu sırasında arda bir kendinize dik durmayı hatırlatın.
12 5