Uygulama başlangıcında uzmanınız sağlıklı bir pedikür için eldiven kullanmasına ve gerekli durumlarda antibakteriyel jel desteği ile hijyeni sağlamasına çok dikkat edin.

Pedikür işlemi sonrasında malzemelerinizin dezenfektasyonun ardından mutlaka ısılı sterilizasyondan geçirilmesini sağlayanız. Sterilizasyon işlemi bittikten sonra, steril edilmiş malzemelerin bir sonraki işleme kadar steril poşetlere konulması tavsiye edilir.
8 3


Tırnak etlerinizde işlem sonrasında kanamalar ve açık yaralar oluşabilir. Ayak parmaklarınızı hiçbir yere sürmemeye dikkat edin. Hava temas anında bile enfeksiyon kapma olasılığı bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın. İnsan vücudunda deri normal şartlarda dört saat içerisinde kendini yeniler. Fakat bu süreç içerisinde enfeksiyon riskiniz devam etmektedir. Bu nedenle enfeksiyon önleyici jel veya sprey kullanılmalıdır.

Pedikür işleminin sonuna geldiğinizde bir süre ayakkabılarınızı giymeyin ve ayaklarınızın rahatlamasını bekleyin.
8 4

Peki evde pedikür nasıl yapılır?

Pedikür için ihtiyaç duyulan malzemeler, hijyeninden emin olduğunuz metal törpü, içine ayaklarınızı sokacağınız plastik bir leğen, et makası, topuk törpüsü, kağıt havlu ve pamuk.

Sağlıklı bir pedikürün nasıl yapılmasını gerektiğini öğreniyoruz.

Öncelikle varsa ojelerinizi aseton ve pamuk yardımıyla çıkarın.
8 5


Ayaklarınızın sığabileceği genişlikte bir leğene ılık su doldurun. Suyun içine vücut şampuanı veya sıvı sabun koyun ve köpürtün.

Topuklarınız yumuşayıncaya kadar ayaklarınızı suda bekletin. Bir ayağınızı sudan çıkartın ve tırnaklarınızı istediğiniz uzunlukta kesin. Törpüyle köşelerine şekil verin. Törpünüzün tersi ile tırnak etlerinizi geriye doğru itin. Bu işlem bitince et makasıyla etleri çok derine inmeden kesin. Ellerinizden daha hassas olmanız gerekiyor.
8 6