Standart seks pozisyonu kadının üstte olduğu pozisyonlar ya da kaşık pozisyonu kadar ilgi çekici değil.

Buna rağmen standart stilden tamamen vazgeçmemelisiniz. Kaliforniyalı seks terapisti Lori Buckley, misyoner pozisyonunun yeniliklere ve geliştirilmeye müsait olduğunu söylüyor.

Buckley, bu pozisyonun çiftlerin sinirlerini yatıştırdığını ve orgazm rahatlamasını daha kolay yaşayabileceklerini anlatıyor.
8 2

Journal of Sexual Medicine'de yayınlanan bir çalışmaya göre, kadınların %33'ünün en sevdiği seks pozisyonu misyoner.

Erkekler içinse, orgazmlarının süresini uzatan ve kontrolü kendilerine veren misyoner pozisyonu en sevdikleri pozisyonlar sıralamasının üst basamaklarında.

Misyoner pozisyonundayken erkeklerin, kadınların klitorsine daha kolay temas edebilmesi için kadınlardan biraz yukarı doğru kayması gerekiyor.

Erkekler kadınlardan yaklaşık 5 cm yukarıda olduğunda daha kolay temas oluşuyor.
8 3

Misyoner pozisyonunda kadınların altta olması kontrolü ele alamayacakları anlamına gelmez.

Kadınların bir bacağın erkeğin omuzuna yaslayıp, diğer bacağını yatağa paralel uzatarak yarattığı pozisyon seks terapisti Kerner tarafından öneriliyor.

Kerner, bu şekilde G noktasında bir süpürme hareketi olacağını ve daha fazla zevk olacağınızı söylüyor.
8 4

Seks sırasında penetrasyon açısını değiştirmeniz sinirlerinizi uyarır. The Great Lover Playbook kitabının yazarı ve seks uzmanı Lou Paget, kadınların yatağa sırtüstü uzanmasını ve dizlerini bükmelerini söylüyor.

Erkekler ise kadınların bacaklarının arasında diz çökmüş bir şekilde oturmalı. Böylece kalçayı tutarak açı sabitlenebilir ve istenildiği gibi yönlendirilebilir.
8 5