Listemizin başındaki isim Gabrielle Coco Chanel.

Tüm kadınlar Coco Chanel'e kendilerini kalıplaşmış "kadın" kıyafetlerinden kurtardığı için teşekkür etmeli.

Kendi döneminin giyim kurallarına baş kaldıran, bildiğimiz biçimiyle modern spor giyimi icad eden Coco Chanel, kadınların her fırsatta imdadına koşan "küçük siyah elbise"nin de mucidi!

Kadınların kıyafetlerinin içerisinde rahat hareket edebilmelerini isteyen Chanel, jarse kumaşları moda endüstrisine dahil etti.

Tüvit ceketler, kat kat takılan kostüm mücevherler ve günlük çantalar gibi daha birçok yenilik kadın giyimine Coco Chanel tarafından kazandırıldı.
10 2

Moda fantezilerini gerçeğe dönüştüren Christian Dior, ilk olarak 1947 yılında Paris'te moda dünyasına adım attı.

Daha ilk koleksiyonuyla moda dünyasında "Yeni stil"i yaratan Dior, diz altı eteklerin, ince belli silüetlerin ve bileği sıyıran gece kıyafetlerinin öncüsü oldu.

Christioan Dior, 2. Dünya Savaşının etkilerinin sürdüğü yıllarda bir elbiseye 45 metre kumaş harcamasıyla büyük tepkilere maruz kalmıştı.

1957 yılında tasarımcının ani ölümüne rağmen, Dior'un fantezi dünyası ve tasarımları genç nesilleri etkilemeye devam etti.
10 3

Kesim ve tasarım ustası Cristobal Balenciaga 1950'li ve 60'lı yılların silüetlerine eski usul terzilik becerilerini kullanarak derinlik kazandırdı.

Balenciaga'nın yarattığı balon ceketler, düşük omuzlu kürklü paltolar ve kadın giyiminde devrim yaratan bol kesimli elbiseler günümüzde bile popüler kıyafetler arasında yer buluyor.

Balenciaga'nın tasarım ve stil misarı çağdaş moda tasarımcılarını etkileyen önemli faktörlerden biri.

Balenciaga markasının başında bulunan Alexander Wang, düşük omuzlu ceketleri yeniden moda sahnesine çıkarıyor!
10 4

Modern sanatı modayla buluşturan isim Yves Saint Laurent, henüz 21 yaşındayken Christian Dior'un ani ölümüyle birlikte Dior moda evinin başına geçer.

Saint Laurent'in en dikkat çeken koleksiyonlarından biri 1977 yılında Rus balesi kostümlerinden esinlenerek hazırladığı kıyafetleri olur.

Ressam Piet Monari'nin soyut desenlerinden esinlenerek hazırladığı elbise büyük yankı uyandırır.

Dönemin sosyetik ismi ve moda ikonu Nan Kemper, YSL'nin smokini kadınlar için uyarladığı ikonik tasarımı "Le Smoking"i giyerek gittiği bir restorandan kıyafet koduna uymadığı gerekçesiyle geri çevrildiğinde kapıdan dönmek yerine kıyafetinin pantolonunu çıkararak, takım elbisenin uzun ceketini elbise gibi giymeyi tercih etti.
10 5