Rol aldığı "It" filminden sonra "It Girl" ünvanını alan, ilk it girl Clara Bow Circa, 1920'li yılların adından söz ettiren kadınlarından.

Clara Bow Circa'nın ilk sesli filminde giydiği ince pileli eteği moda dünyasına unutulmayacak bir iz bıraktı.

Circa, o günlerde pileli eteğini geometrik desenli ince bir kazak ve boynuya sardığı desenli bir fular ile tamamlıyor.

9 2

Elizabeth Taylor, film yıldızlarına has gösterişli pozu ve pileli eteğiyle kusursuz görünüyor.

Hollywood'un altın çağında şöhretinin zirvesinde olan ve hala unutulmayan Elizabeth Taylor, midi boydaki pileli eteğini kalın topuklu ayakkabılarla eşleştirmiş.

Eteğin içine soktuğu uzun kollu, bebe yakalı gömleği ise kombinin seksi havasına masumiyet katıyor.

9 3

Grace Kelly , Hitchcock'un "To Catch a Thief" filminden alınan bu karede nefeslerimizi kesiyor.

Hollywood kariyerinden sonra, Kraliyet tacını giyerek Monaco Prensesi olan Grace Kelly, bu filmde pembe kalın pileli, dizinin biraz aşağısında biten eteğiyle karşımızda.

Dönemin modasına uygun olarak eteğini kalın topuklu ayakkabılarla ve boğazına havalı bir şekilde doladığı eteğiyle aynı renk şifon fularla tamamlıyor.
9 4

Pileli etek denince aklımıza Monroe'nun beyaz elbisesi geliyor!

Bu fotoğraf karesinde Marilyn Monroe pileli eteğinin azizliğine uğramasına rağmen neşesinden ödün vermeyerek patlayan flaşlara karşı gülümsüyor.

Hollywood efsanesi, Marilyn Monroe'nun metro havalandırmasının üzerinden geçtiği sahne, moda ve magazin dünyasının hafızalara kazınan ilk kıyafet kazası.

Hollywood kostümcüsü William Travilla'nın tasarladığı bu tamamı pileli, eteği diz altında biten fildişi elbise moda dünyasının unutulmaz tasarımları arasında.
9 5