Prada'nın ilkbahar-yaz 2014 koleksiyonundaki sandalet ve çorap kombinini ya da Miu Miu'nun naylon yağmurluklarını betimlemek için Normcore ifadesi kullanılıyor.

Instagram'da ise New Balance markalı spor ayakkabıların resimleri altında açılan hastaglerde yer alıyor ya da SXSW muzik festivalinde görülen moda akımını özetlemek için kullanılıyor.
8 2

Normcore, herkesin dilinin ucunda olan ama ifade edemediği şeyi tarif eden bir sözcük.

Şubat ayında New York trend ajansı K-Hole tarafından türetilen bu sözcüğü, farklı olmaya dayanan Coolluktan uzaklaşarak orjinallik sonrası aynılık durumunu tercih eden bir tavır olarak tanımlıyor.

Mainstream akımların estetize edilen versiyonlarını benimsemek yerine eldekiyle idare eden bir tavırla karşılaşıyoruz.
8 3

Trend ajansı K-Hole'a göre normcore, asla modaya yön vermek amacında değil. Bunun yerine uyumluluk algımızın yönünü değiştirmeyi amaçlayan bir hareket.

Aslında Normcore, belli bir tavrı ifade etmek için kullanılmasına rağmen bizler bu trendi açıklamak için başka bir K-Hole menşeli terim kullanıyoruz"Basit hareket etmek"(acting basic).

Bu trendin öncüleri Jerry Seinfeld ve Steve Jobs olarak görülüyor.
8 4

Modanın son keşfi parçalarla ortaya çıkan trend, siyah Birkenstock terliklerde, COS'un gri tişörtlerinde ve Gap'ın yazısız sweatshirtlerinde görüyoruz.

Yazısız, desensiz ve logosuz düz tişörtler Acting Basic trendinin minik siyah elbisesi denilebilir. Eğer ne giyeceğinizi bilemiyorsanız ya da kararsız kaldıysanız düz bir tişört işinize yarayabilir.
8 5