Duygusal yük

Bir şeye çok kızdığımızda stres hormonları kan basıncının yükselmesine sebep oluyor. Bu da kalbimizin hızlı atmasına ve nefeslerimizin düzensizleşmesine yol açıyor.

Öfke ve vücut reaksiyonları, adeta iç içe geçmiş reaksiyonlar ortaya çıkarır. Bu durumla sık sık karşı karşıya kalıyorsanız bilmelisiniz ki kendinize zarar veriyorsunuz…
12 2

Kalp hastalığı

Eğer kronik bir kalp rahatsızlığınız yoksa dahi sürekli öfkelenmek sizi diğer insanlara göre daha fazla kalp rahatsızlıklarına yakalanma yoluna götürür.

Zaten bir kalp rahatsızlığınız varsa, öfke sağlığınız açısından daha da büyük tehditler oluşturacak. Öfke, hastalıklar için oldukça önemli bir düşmandır.
12 3

Yüz bozuklukları

Gün geçtikçe anlam veremediğiniz yüz bozukluklarınızın sebebi öfke olabilir.

Her öfkelendiğinizde özellikle yüzünüz bu izleri adeta kaydeder ve bozukluklar gösterebilir. Özellikle gözler, kaşlar ve dudaklarınız bu bozukluklardan en çok nasibini alan yerlerdir ve kalıcı kırışıklıklar en çok bu bölgelerde olur.
12 4

Vücut tepkileri

Fiziksel reaksiyonlar sadece yüz bölgenizde meydana gelmez. Vucudumuz da öfkelenmelere kayıtsız kalmayacaktır.

Birçoğumuz öfkelendiğimizde çenemizi veya dişlerimizi sıkarız. Bu baş ağrılarına neden olabilir. Ayrıca aşırı terleme ve boyun kaslarında yumrular stresin sonucunda ortaya çıkar.
12 5