Günümüzde en fazla popüler olan diyetlerin başında yüksek protein içeren diyetler geliyor. Bu diyet sisteminde protein yüksek oranda tüketilirken, karbonhidrat içeren gıdalar daha az tüketiliyor.

Kilo vermeyi sağlıyor ama uzun dönemdeki sonuçlarına bakılınca insan sağlığına çok yararlı olduğunun kanıtlanamadığı biliniyor.

Proteinlerin sindirimiyle açığa çıkan maddeler nedeniyle böbreklerin yükü artıyor. Uzun dönemde ise böbrekler ve karaciğer yorulabiliyor.
10 2

Normal koşullarda bir günde aldığımız enerjinin yüzde 50-55’inin karbonhidrattan, yüzde 15-20’sinin proteinden, yüzde 25-30’nun da yağlardan gelmesini istiyoruz.

Karbonhidratı az alırsak yağdan alacağımız enerji artar. Hayvansal proteinlerin aynı zamanda yağ da içerdiklerini unutmamalıyız. Eğer sadece protein ağırlıklı beslenilirse kalp ve damar hastalıklarının riski artabilir.
10 3

Sürekli et yiyerek yaşamak da mümkün değildir bu nedenle sağlıklı ve uygulanabilir bir diyet türü olarak değerlendirmek söz konusu olamaz.

Düşük kalorili diyet yaparsanız, bazal metabolizma hızı düşer, normal beslenmeye başlayınca vücut daha çok yağlanmaya başlar.

Kısacası popüler diyetlerin kısa dönem etkileri var ama uzun dönem etkileri olumsuz bir şekilde karşımıza çıkıyor.
10 4

Ekmeği beslenmemizden çıkarmak son derece sakıncalıdır, bunun yerine miktarı ve türü iyi ayarlanmalıdır. Çünkü yağlar karbonhidratların ateşinde yanıyor. Vücudunuz yeteri kadar enerji alamazsa yediğini saklar ve kilo vermek mümkün zorlaşır.

-Örneğin ortalama 70 kg ağırlığında, 170 cm boyundaki sağlıklı bir erkek günde ortalama 6-7 dilim ekmek yemelidir.
10 5