Patates kızartması, kumpir, ketçap ve mayonez , patatesi kötü şöhrete kavuşturuyor.

Aslında patates oldukça güçlü bir C ve B6 vitamini ve lif kaynağı. Salsa sosu, zeytin yağı, sarımsak gibi tatlandırıcıları patatesle birlikte tükettiğinizde sağlıklı beslenme sınırlarını aşmıyor.
13 2

Herkes fıstık ezmesinden korkuyla bahsediyor. 2 yemek kaşığı fıstık ezmesinde 200 kalori bulunmasına rağmen bu lezzetli yiyecek aslında çok da korkutucu değil. Bunun nedeni de fıstık ezmesinde bulunan faydalı yağ ve besin maddeleri. Fıstık ezmesinde bulunan yağların, diğer yiyeceklerdeki besin maddelerinin, vitamin ve minerallerin vücudunuz tarafından emilmesine yardımcı olma özelliği var.

İçerisinde şeker, krema ve yağ eklenmiş olan fıstık ezmeleri yerine doğal ve yalnızca kuruyemişler kullanılarak yapılmış olanları tercih edebilirsiniz.
13 3

Az miktarda tüketilen tereyağı sağlığınız için hiç de zararlı değil. Hamur işlerinde kullanılan margarinler tereyağına göre 5 kat daha fazla trans yağ içerir ve kötü kolesterol seviyesini yükseltir.

Tereyağında , margarine oranla daha fazla doymuş yağ içerir fakat yeni yapılan araştırmalar tereyağı tüketiminin kalp rahatsızlıklarıyla bir ilgisi olmadığını söylüyor.

Bu tereyağını istediğiniz kadar yiyebileceğiniz anlamına gelmiyor fakat küçük bir parça tüketmek de sizin sağlığınızla oynamış olmaz.
13 4

İnsanlar şekeri çok az besin değeri olan fakat yüksek kalorili pasta gibi yiyeceklerle bağdaştırıyor. Şeker tükettiğinizde vücudunuz bunu glukoza yani vücudunuzun ihtiyacı olan önemli bir enerji kaynağına çeviriyor.

Meyve gibi besinlerde doğal şeker bulunur. eğer uyguladığınız diyet gerçekten sağlıklıysa çay ve kahvenize bir çay kaşığı bal eklemenizde bir sakınca yok.

Vücudunuzun ihtiyacı olan şekeri meyvelerden temin edin, ve çikolatalı pastaları özel günlere saklayın.
13 5