Sonsuz bereket ve mutluluk sembolü olarak kullanılır. Aşk ve evlilikler için, sonsuz mutluluk enerjilerini canlandırmak inancıyla evin güneybatı köşesine konur. 2014 yılında ise güney yönünde bolluk ve bereket şansı getirmesi için kullanılır.
8 2

Uzun ömür ve sağlıklı yaşamın sembolüdür. Kaplumbağa kolyeler, bilezikler korunma amaçlı takılabilir. Yeşim taşından yapılmış olanlar sağlıkla ilişkilendirilir, fayda sağlar.
8 3

Zenginlik, başarı, güç sembolüdür. Özellikle yeşim taşından yapılan bu takılar bereket ve zenginlik için kullanılır. Balıklar feng shui’de 8 kırmızı 1 siyah olmak üzere 9 balık olarak evlerin bereket köşelerine konur. Her evin zenginlik yıldızı farklıdır. Bu nedenle genel olarak güneydoğu olarak bilinen bolluk ve bereket köşesinde eğer iyi yıldızlar varsa iyi etki sağlar.
8 4

Feng Shui’de şansı ve pozitif enerjiyi arttırmak için sıkça kullanılır. Pencere içlerine asıldıklarında, ışığı yakalayıp kırarak gök kuşağı renklerini yansıtırlar. Kristaller yakaladıkları ışığı gök kuşağı renklerine kırıp ortama yayarak Chi’yi uyarırlar. Hareketlenen Chi ise o ortamda bulunan bireylere canlılık ve dirilik katar. Uçan yıldız (flying star) sisteminde, güncel bereket yıldızını desteklemek için kullanılır. Ametist ve kuvarts gibi diğer doğal kristaller de Feng Shui amaçlı yatak odalarında kullanılabilirler.
8 5