İsimlendirmelerden kaçının

Karşınızdaki sürekli seks istediği için bir 'yatak arkadaşı' ya da fazla seksten kaçındığı için 'frijit' değildir. Eğer uzun süredir devam eden bir ilişkiniz varsa, ilişkinizin yürümesi için bilmeniz gereken şey, cinsellik anlamında herkesin düşünce ve hareketlerinin farklı olabileceğidir. Önemli olan, birlikte olmaktan ve nerede ya da ne şekilde olursa olsun birlikte seks yapmaktan zevk alıyor olmanızdır.
12 3

Her iki taraf da biraz verici olmalıdır

Birçok terapist, ilişkide kimin cinsel davranışına uyum sağlanması gerektiği konusunda tartışmalar yaşamaktadır. En iyisi ise eşlerin bir orta noktaya ulaşmaları olacaktır.
12 4

Mutlaka seksle sonuçlanmayan fiziksel temaslara izin verin

Birbirinize açıkça seksi çağrıştırmayan dokunuşlarda bulunun. Hiçbir gününüzün günaydın ve iyi geceler öpücükleriyle başlamayıp bitmemesine izin vermeyin. Uzun uzun sarılın.
12 5

Seks tarihlerini planlayın

Belirli bir gün içinde seks yapılacağını bilmek partnerlerin ikisini de rahatlatan bir durum olacakatır. Taraflardan hiç biri, reddedilmenin utancını ya da karşı tarafı memnun edememenin utancını yaşamayacaktır. Belki seksin, spontane olduğunda daha ateşli olduğu fikrinden uzaklaştıracak bir yöntem ama aynı derecede tatmin edici olacağı da kesindir. Aynı zamanda bir gün seçmek, daha sonrasında beraberinde kimi bazı zevkli detayları da getirecektir.
12 6