İnsan beyninin paraşüt gibi olduğunu ve açılmadıkça çalışmayacağını söyleyen CİSED Genel Başkanı Dr. Cem Keçe; “İnsanoğlu her gün seviştiği odayı, sevişirken dinlediğini müziği, yatak odasının düzenini, cinsellikte birtakım rutin olarak yaptığı şeyleri değiştirerek beynini şaşırtabilir." dedi.

CİSED Genel Başkanı Dr. Cem Keçe'ye göre, bu şekilde çalışmayan beyin hücreleri çalışır hale getiriliyor ve kişi orta yaşlarda bile bir gencin cinsel isteği kadar aktiviteye sahip olabiliyor.
8 2

Sürekli aynı yönde yapılan şeyler cinsel istek ve arzuları azaltıyor ve beyni tembelleştirebiliyor.

Cinsel dürtülerden daha fazla yararlanmak için cinsel fantezilerin ve aşk oyunları adı altında birtakım pratik yöntemlerin uygulanması gerekiyor. Kişi cinsel fantezilerle, hayal gücüyle ve aşk oyunlarıyla beynini çalıştırmaya sevk edebilir ve cinsel isteğini arttırabilir.

Kişinin sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam amacı ve hedefi varsa, beyin de bu amaç ve hedefe adım adım ulaşma yollarını hayal ederek, fantezi kurarak, rutinin dışına çıkarak ve daima pozitif düşünerek buna ulaşabilir.
8 3

Dr. Cem Keçe; cinsel yaşamın dört silahşoru olan “merak, ayıp, günah ve yasaklar” listesinin cinselliğin doya doya yaşanmasına engel olduğunu vurguluyor.

Keçe'ye göre, insanlar yaşamlarının diğer alanlarında sınırsız bir şekilde hayal kurabiliyor, bunlardan suçluluk duymak akıllarına bile gelmiyor, bu hayallerin gerçeğe uygun olmasını da beklemiyorlar.

Ama iş cinselliğe geldiğinde yetişme çağlarından itibaren aşılanan cinsel değer yargılarıyla insanlar cinsel davranışlarını sınırlamaya yöneltiliyor.

Bırakın cinsel davranışları gerçekleştirmeyi; bunları hayal etmek dahi zorlaşıyor
8 4

Keçe, cinsel fanteziler'in insanoğlunun hayal dünyasının sınır tanımayan ve sınırlanamayan yaratıcı motifleri olduğunu söylüyor.

Cinsel fantezi kurmanın kolay, ucuz ve güvenli olduğunu ve kişinin kimseye ihtiyacı olmadığını belirtiyor.

Keçe; "Bu açılardan bakıldığında cinsel fanteziler; insanların deneme-yanılma yönteminin risklerine maruz kalmamaları için sahip oldukları bir yetenektir, bir çeşit simülasyondur, gerçeklerin tatmin edilemediği noktada beynin pansuman için ürettiği yararlı sanrılardır." diye eklemeyi ihmal etmiyor.
8 5