Eğer vücudunuzdan rahatsızlık duyuyorsanız, çıplak uyumayı deneyin.

"Mutlu Evliliğe Giden Kısa Yol" kitabının yazarı psikiyatrist Sharon Gilchrest O'Neill, özellikle doğumdan sonra vücudundan utanan kadınlar için çıplak uyumayı tavsiye ediyor.

"Bir arkadaşım çocuk doğurduktan sonra eşinin, onun dış görünüşünden rahatsız olacağını düşünüyordü ve bu onların seks hayatını etkiledi. Ona bu çok basit hareketi denemesini tavsiye ettim: Çıplak uyumak. Bu tavsiyemin üzerine zaten eşinin de çıplak uyma alışkanlığı olduğu ortaya çıktı.
8 2

Yorgan ve çarşafların altında tenler birbirine temas ettiğinde gerçekten çok değişik bir şey oluyor ve birbirinizi pijamayla uyuduğunuz zamankinden daha farklı bir biçimde hissedebiliyorsunuz.

Yorgun hissettiğiniz anlarda bile bacaklarınızın birbirine değmesi gibi ufak dokunuşlar cinsel olmayan bir şekilde eşinizin sizi ve vücudunuzu sevdiğini ve sizden vazgeçmediğini hatırlatan şeyler.
8 3

Psikoterapist ve seks koçu Robyn Vogel, seks sırasında acı çeken birçok kız arkadaşı olduğunu ve kendisine danıştıklarından bahsediyor.

Bazen Vajinismusla karşılaştığını söyleyen Vogel, bazı kadınların ise başka bir nedenden kaynaklanmayan fiziksel acıdan şikayetçi olduklarını anlattı.

Robyn Vogel "Bir arkadaşım jinekoloğuyla birlikte tedaviye başlamıştı fakat ben altında duygusal bir sorun olduğunu biliyordum. Arkadaşım daha önce cinsel tacize uğramıştı ve seks konusunda birçok korkuya sahipti."
8 4

Vogel,"Arkadaşıma ve partnerine seks yapmak yerine G noktasını uyardıkları erotik bir masaj önerdim.

Bunu yaparken acı hissettiğinde durmasını , acı geçene kadar yavaşça derin nefes alıp vermesini ve tekrar başlamasını tavsiye ettim.

İlk denediklerin birçok kez durup baştan başlamak zorunda kalsalarda birbirlerine destek olup bunun üstesinden geldiler. Şimdi sorunsuz bir seks hayatları var ve arkadaşım seks konusunda kendini rahatsız hissettiğinde nefes alıp vererek kendini nasıl yatıştıracağını çok iyi öğrendi." diyor.
8 5