Sıkı ve diri bir vücut için bitki yağ tarifi


2 yemek kaşığı portakal yağı, 2 yemek kaşığı çilek yağı, 2 tatlı kaşığı kayısı yağı, 1 tatlı kaşığı yasemin yağı, 1 tatlı kaşığı kantaron, 2 çay kaşığı susam yağı ve 2 çay kaşığı avakado yağını karıştırın. Karın ve bacak gibi problemli bölgelere sürün.


6 2

Cilt sıkılaştırıcı


Yarım kilo kırmızı acı biberi haşlayın ve beş limonun suyuyla karıştırın. Ardından bir şişe gliserin ve bir şişe biberiye yağını ekleyin ve hepsini blendırdan geçirin. Elde edilen karışımı üç gün karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin. Bunun için karışımı koyduğunuz şişeyi ya da kavanozu folyoyla sarabilir ve dolabta bekletebilirsiniz.
6 3

Cilt sıkılaştırıcı nasıl uygulanır?


Evde hazırlanan doğal sıkılaştırıcı her gün düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Mümkünse karışımı sürdüğünüzde güneşlenin ya da egzersiz yapın. Bir saatlik bir bekleme sürecinden sonra cildinizi ılık suyla yıkayabilirisiniz. Doğal sıkılaştırıcı düzenli kullanıldığında gözle görülür derecede şişliklerin indiğini, sıkılaştığını ve cildinizin yenilendiğini göreceksiniz.
6 4

Yumurta maskesi


Bir adet yumurtanın beyazını bembeyaz köpük olana kadar iyice çırpın. Göz ve dudak çevreniz dahil tüm cildinize elle veya bir parça pamuk yardımı ile sürün.

Kuruyana kadar yaklaşık 10-15 dakika bekleyin ve cildinizi yumuşak bir şekilde durulayın. Bir çay kaşığı yaş maya ve bir çay kaşığı sütü iyice karıştırıp göz ve dudak çevreniz hariç yüzünüze sürün. Yarım saat sonra cildinizi bol ılık su ile durulayın. Bu sıkılaştırıcı maskeyi 20'li yaşlarınızdayken ayda bir defa, 30 lu yaşlarınızdayken ayda iki defa ve 40 lı yaşlarınızdayken haftada bir defa uygularsanız mayanın içeriğindeki yüksek protein sayesinde dokularınızın yenilenmesini ve ilerleyen yaşınıza rağmen cildinizin daha pürüzsüz bir görünüm almasını sağlamış olursunuz.
6 5