İlişkinin başlama biçimi çok önemli


Prof. Dr. Sungur, ilişkileri zor hale getirenin kadın ya da erkek olmadığını, kadınla erkek arasındaki 'ilişkinin biçimi' olduğunu söylüyor. Sungur bu konuda, "Mutsuz çiftlerin sorunları çoğu kez sanki eşlerin birinden kaynaklanır gibi algılanıyor. Ayrıca sadece insan olmaktan kaynaklanan farklılıkların yanı sıra, kadın ve erkek olmaktan kaynaklanan farklılıkların bilincinde olmamak da beklentileri artırıyor. Bu durum, öfke ve üzüntü gibi duygulara yol açıyor" diyor.
8 2

Farkı kabullenmek gerekiyor


Farklılığın ilişkilerde olması gerektiğini belirten Sungur bu konuda çifleri uyarıyor. Sungur, "Kadın ve erkeğin birbirinden farklı olma halleri, aşkın bir göstergesidir. Evlilik ya da uzun süreli ilişkilerde ise farklılık daha ön plana çıkıyor. Bu farklılıkların baştan kabul edilmesi ve kararın verilmesi gerekiyor" diyor.
8 3

Erkek takdir edilmeyi istiyor


Erkek en çok kendine ihtiyaç duyulmasını ve aile için gösterdiği emeklerin karşılığını almak istiyor. Prof. Dr. Sungur bu konuda, "Fazla sorgulanmayı sevmeyen erkek, çoğunlukla kendisine ihtiyaç duyulduğunda harekete geçiyor. Erkekler eşleriyle terapi seanslarına bile gitmek istemiyorlar. Bu noktada kadınlara, eşlerini tedavi oturumlarına getirememeleri halinde ikna için mantıklı nedenler aramak yerine, 'Bu sorunu çözmek için sana ihtiyacım var' demeleri öneriliyor" diyor.
8 4

Kadın ise sevilmek istiyor


Kadınlar en çok erkeği tarafından sevilip sahiplenmek istiyor. Kadın bu duygusunu sıklıkla dışa vururken erkek bunu söylemekten kaçınıyor. Sungur. " Kadın erkeğin kendisini dinlemesini ve yaşadığı zorlukları anlamayı beklese de, erkekler ya dinlemiyor ya da bir süre dinledikten sonra eşinin neden rahatsız olduğunu saptayıp kendilerinden emin bir biçimde 'Bay Tamirci' şapkasını giyip soruna çözüm öneriyor. Kadın bu durumda hayal kırıklığına uğruyor; çünkü ana mesaj duyulmamış ve harika önerisi ciddiye alınmamış oluyor" diyor.
8 5