Soğuk yiyeceklere yönelebilirsiniz!


Yaz aylarında soğutulmuş yiyecekler tüketebilirsiniz. Bu yiyecekler terlemeyle birlikte vücudunuzdaki ısının da dışarı atılmasına neden olur, böylece enerji kaybedersiniz. Zayıflamak isteyenler için ideal bir durum. Yalnız çok soğuk yiyecekler mide rahatsızlıklarına yol açabilir.
10 2

Egzersize başlamadan önce bol bol su için!


Antrenmana daima iyi bir sıvı dengesiyle başlayın. Akşam ofis çıkışında spor salonuna gidiyorsanız, gitmeden su tüketmeye başlayın ve egzersiz yaparken de su içmeye devam edin.
10 3


Dışarıda koşuyorsanız, 45 dakika boyunca sıvı tüketmeden dayanabilirsiniz. Daha uzun süre dışarıda olacaksanız, yanınızda mutlaka su bulundurun. Spor sonrasında sıvı kaybını hemen dengelemeniz çok önemli. Terlemeyle birlikte vücuttan atılan sıvının tekrar yerine konulması gerekiyor.
10 4

Su içmek için susamayı beklemeyin!


Susadıysanız, alarm zili çalıyor demektir! Aslında susama hissinin ortaya çıkmasına kadar beklememeniz gerekiyor. Sıvı kaybının belirtileri; koyu renkli idrar ile ağız ve gözlerdeki kuruluk hissidir. Antrenman sonrasındaki sıvı gereksinimini belirlemek için tartılın. Spor sonrasındaki ağırlığınızı spor öncesindeki ağırlığınızdan çıkararak ne kadar sıvı kaybettiğinizi tespit edebilirsiniz.
10 5