Araştırmanın büyük bir çoğunluğuna psikoloji hüküm sürüyor. İnsanlar farklı şeylerle tahrik olsalar da vücutların verdiği tepkiler aynı.

İnsanların seks sırasında geçtiği safhaları gerçek anlamda araştıran ve dereceleyen ilk araştırmacılar William Masters ve Virginia Johnson.

Dr. Masters'ın seks tablosu bazı seksologlar tarafından tartışmalı olarak anılsa da, "tahrik" safhasında vücutta neler olduğuyla ilgili bir karmaşa yok!

İşte araştırma sonuçları...
12 2

Seksin bu safhasında kalp atışlarınız ve nefes alıp verişiniz hızlanırken kan basıncınız artar. Kaslarınız gerilirken göz bebekleriniz büyür ve acı eşiğiniz yükselir.

Tahrik olduğunuzda göğüs uçları dikleşir, tüyleriniz diken diken olur ve tabiiki ereksiyon görülür.Kadınların da klitorisi uyarılır ve vajina duvarları kayganlaşmaya başlar.
12 3

Klinik seksolog Kat Van Kirk, kadın uterusunun gerçekten vajinal kanalı uzatarak yukarı kalktığını belirtiyor.

Eğer bu olmadan sekse başlarsanız gerçekten rahatsız bir durum yaşayabilirsiniz. Böyle anlarda vajina içerisinde sürtünmeden dolayı mikro gözyaşları oluşabilir.
12 4

Aynı anda beyninizde ise güçlü dopamin ve oksitosin gibi hormonlar ortaya çıkıyor.
İlk olarak motivasyon arttıran dopamin salgılanıyor ve ardından sizi partnerinize bağlayan sevgi hormonu yani oksitosin geliyor.

Orgazmları bir nörülüji labratuarında inceleyen Dr. Barry Komisaruk ise orgazm sırasında beynimizde oluşan durumu havai fişek patlamasına benzetiyor.

Amigdala, hippokamp ve iç insula gibi beynin yarım düzine bölgesi aktif hale geliyor.
12 5