Tantrik seksle tanışmamızı müzisyen Sting sağladı diyebiliriz. Sting tantra öğretileri sayesinde seks aktivitesinin 8 saat sürebildiğini açıkladığında hepimizin gözleri doğuya Tantra'ya doğru çevrildi.

Tabii ki Sting daha sonra yaptığı açıklamayla 8 saat açıklamasını insanların dikkatini çekmek için yaptığını söylese de gerçekten etkili bu yöntem kısa sürede meşhur oldu.
12 2

İnsanlar bir süre tantrik seksin çılgın, insanın hayat enerjisini dışa vuran vahşi ve edepsiz bir seks öğretisi olduğunu düşündüler.

Fakat tantrik seks bu söylenenlerin aksine zihin, vücut ve beden ekseninde , nazikçe ve kutsal bir ayin gibi uygulanır.
12 3

Tantra öğretisinin kökeni hakkında yapılan araştırmalar sonunda uzmanlar, tantranın ruhani aydınlanma bilimleriyle uğraşan doğu kültüründen kaynaklandığı sonucuna vardılar.

Tantra Hindistan'da, seksi inkar eden Hindu inanışına karşı bir ayaklanma, bir baş kaldırı olarak ortaya çıktı. Daha sonra zaman içinde karşılıklı iletişim ve mahremiyetin pozitif ve duygusal bir öğretisine dönüşen tantrik seks, batı uygarlığı tarafından da keşfedildi.
12 4

Her zaman fiziksel temastan öte, ruhani bir dokunuş olan tantra; cinselliği insanın mutluluğuna ve aydınlanmasına açılan bir kapı, cinsel aşkı ise bir kutsama eylemi olarak görüyor.

Tantra öğretileri, kendinizi ve sevgilinizi anlama ve ilişkinizi derinleştirmek için size yol gösteriyor.
12 5