Sırtta ya da kürek kemiği arasında ağrı



Bu şikayet genelde romatizmanın işaretidir. Fakat bazen kalp krizi riski de olabilir. Ana atardamarda bir tehlike olması durumunda ani bir ağrı saplanabilir. Böyle bir risk taşıyan kişilerde yüksek tansiyon da görülebilir.
7 3

Karın ağrısı



Apandisit olabilir mi? Şiddetli bir karın ağrınız varsa bu apandisit olabileceği gibi pankreasta bir problemin, mide ülserinin işareti de olabilir.
7 4

Belirsiz ya da tanımlanamayan ağrılar


Bazen fiziksel semptomlar depresyon belirtisi olabilir. Örneğin baş ağrısı, karın ağrısı gibi şikayetlerin aynı anda görülmesi depresyon riskini artırır. Ayrıca depresyonda olduğunuz zaman ağrıları tanımlamak da zorlaşır. Bir gün başınız ağrırken diğer gün başka bir yeriniz ağrıyabilir. Fiziksel olarak yaptırdığınız muayenelerde de bir şey çıkmıyorsa depresyon ilk şüphelenmeniz gereken hastalıktır.

7 5

Şiddetli bir baş ağrısı



Eğer başınız hiç ağrımadığı kadar ağrıyorsa hemen bir uzmana başvurmalısınız. Eğer grip ya da nezleyseniz bu ağrının sebebi sinüzitler olabilir.

Ne yazık ki, şiddetli baş ağrıları bazen bir beyin tümörünün habercisi de olabilir. Ciddi hastalıkların çoğunun belirtisi sebepsiz baş ağrısıdır. Geçmeyen şiddetli bir ba ağrınız varsa doktora gitmeniz de fayda var.
7 6