Her zaman ayak numaranıza uygun bir ayakkabı almaya dikkat edin.

Yapılan en yaygın yanlışlardan biri büyük ya da küçük ayakkabıları giymeye çalışmak.

Eğer ayakkabınızı büyük alırsanız yüksek topukların etkisiyle ayaklarınız öne doğru kayacak ve yürümekte zorluk çekeceksiniz.

Bir numara küçük ya da biraz sıkan bir ayakkabı denediğinizde ise ayakta durmayı ve yürümeyi başarabilirsiniz. Fakat ayağınızı sıkan o şeylerle hayatta kalma mücadelesi vermek istiyor musunuz?
8 2

Topuk eğimine dikkat edin. Topuğu dümdüz inen yüksek topuklu ayakkabıları seviyor olsanız da bu topuk modeli tüm ağırlığınızın tek bir noktaya yüklenmesine neden olur.

Yalnızca yarım saat sonra ayaklarınızın yürürken sancıdığını hissetmek istemiyorsanız, daha eğimli bir topuk modeli tercih edin.
8 3

Eğer topuklu ayakkabılarınızı özel bir davete giymeyi planlıyorsanız mutlaka daha önce ayakkabılarınızı birkaç kez giyerek test edin.

Topuklu ayakkabılarınızla bir markete gidebilir ve market arabasına tutunarak yürüme provası yapabilirsiniz. Böylece ayakkabınızla yürümek için doğru dengeyi önceden öğrenek adımlarınızı daha emin bir şekilde atabilirsiniz.
8 4

Ayakkabılarınızı kişiselleştirmek kesinlikle yapmanız gereken bir şey!

Tabanlıklar, kaymayı önleyici bantlar ya da ayağınızı rahat ettiren jel destekler ayakkabınızla daha rahat yürümenizi sağlar.

İhtiyacınıza göre bir ürünü ayakkabınıza yerleştirdiğinizde bunu şimdiye kadar neden kullanmadığınıza şaşıracaksınız!
8 5