Vücut bölümü canınızı yakabilir. Yeni bir topuklu aldığınızda hemen kalıbından çıkarın. Bir kez giyin. Sonra çıkarıp bu bölümü ıslatarak parmağınızla yumuşatın. Derinin daha esnek olduğunu fark edene kadar devam edin. Gövde, ayakkabıyı almadan önce bakmanız gereken yerdir. Ne kadar yüksek ve ince olursa size o kadar rahat hissettirir. Taban, topuklularla yürümek zorunda kaldığınızda en çok muhtaç olduğunuz yerdir. Taban desteklerinden alın. Birkaç boyda mutlaka bulunsun.Parmaklarınızın olduğu bölüm ekstra işlem gerektirebilir. Bükülme hissediyorsanız, her ayakkabıcının yapabildiği genişletme yöntemini deneyin. Bu bölümü içe doğru açtırın. İç kısımda eğer fibula (bileğinizdeki çıkık kemik) sorunu yaşıyorsanız ya da giydğiniz ayakkabılar bu bölgeyi rahatsız ediyorsa destekleyin. Bu kemğin rahat etmesi çok önemlidir ve herkeste aynı fiziksel yapıda olmaz. Ayakkabı mağazalarında satılan yumuşak desteklerden alın.
8 2

- Dik durun ve omuzlarınızı geride tutun.

- Klasik topuk-parmak yürüyüşü uzun topuklarda sorun yaratır. Bu yüzden tersini deneyin. Ayağınızı dik olarak öne uzatın ve önce tabanınızın, sonra topuğunuzun yere değdiğini hissedin.

- Ağırlığınızı dengeli bırakın.

-Kalçanızın küçük hareketlerle salınmasına izin verin. Bu belinize yaptığınız baskıyı azaltır.
8 3


Ayağınız taraklı mı? Çok mu çabuk şişiyor? Çok ince ya da çok mu geniş? Doğru analizi yapın ve bu alanları destekleyin. Bu alanlardan hangisinde destek olduğunda daha rahat hissettiğinizi anlamak için pamukla test edin.
8 4


Topuklu ayakkabı kullanmadan önce ayaklarınızı rahat hissettirin. Şu sözü hatırladınız mı: Eğitim şart! Ayaklarınızı zorlamadan önce eğitmeniz gerekiyor. Bacak kaslarınızı güçlü tutun. Sürekli düz ayakkabılar giymek de sakıncalıdır.
8 5