Tuvalette yapılan hataların başında klozette uzun süre oturmak geliyor.

Tuvaletteyken sosyal medyada yazılan şeyleri okumak hoşunuza gitse de, bu alışkanlık hemoroid riskini yükseltiyor.

Eğer tuvalete çıkmakta zorlanıyorsanız koridorda kısa bir yürüyüş yapıp tekrar tuvalete girin. Yürümek bağırsakların içerisindeki atıkların aşağı doğru hareket etmesine yardımcı olabilir.

Sürekli olarak kabızlıktan şikayet ediyorsanız yediklerinize dikkat edin, günde 25-30 gram lif ve bol su tüketmek size yardımcı olur.
7 2

Tuvalette temizlenirken fazla silinmek çok iyi bir alışkanlık değil.
Temizlik amacıyla kendinizi fazla sildiğiniz zaman anüs çevresindeki deriyi tahriş edebilirsiniz ve bu bölgedeki küçük sıyrıklar iltihap ve kaşınmayı tetikler.

Eğer fazla temizlenmeniz gerekiyorsa bu sisteminizi düzgünce boşaltmadığınızın ya da kabızlık çektiğinizin göstergesi olabilir.

Tuvalette ıslak mendille temizlenmek de silme hareketinden kaynaklanan deri rahatsızlıklarını önler.
7 3

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre jet hızla çalışan el kurutma makineleri kağıt havlulara oranla 27 kat fazla ve normal hızda çalışan kurutuculardan da 5 kat fazla mikrop saçıyor.

İngiliz bilim adamları el kurutma makinelerinin etrafında kullandıktan 15 dakika sonra bile, kağıt mendil kutularına oranla oldukça fazla miktarda virüs bulunduğunu söyledi.

Dışarıda tuvalete girdiğiniz zaman ellerinizi kurutmak için hava üfleyen makineleri değil, kağıt havluları tercih edebilirisniz.
7 4


Yanlış yönde temizlenmek tuvalette yapılan en zararlı şeylerden biri. Temizlenirken her zaman önden arkaya doğru hareketlerle silinmelisiniz.

Arkadan öne doğru silinmek kalın bağırsaktan idrar yolunuza bakteri taşır ve idrar yolu enfeksiyonu olmanıza neden olur.
7 5