Diyet yapanların en büyük şikayeti diyete karşı dirençli duramamaktır. Özellikle kısa süreli şok diyetlerle hızlıca verilen kilolar ilk anda mutluluk verir ancak belli bir zaman sonra duran kilo verme, insanı umutsuzluğa ve beraberinde aşırı yemek yemeye iter.
Obezite küresel boyutta bir halk sağlığı sorunu ve ekonomik bir problemdir Günümüzde aşırı kilo yani şişmanlık ve bunların oluşturduğu sağlık sorunları artık o kadar sıklaşmıştır ki küresel sağlıksızlığa en büyük katkıyı sağlayan kötü beslenme ve enfeksiyöz hastalıklar bile ikinci plana geçmiştir.

Son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde şişman insan sayısında hissedilir bir düzeyde artış saptanmaktadır.Avrupa’da özellikle İngiltere’de,dünyada da ABD de artış inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Dünyada son dönemde yapılan araştırmalar şişmanlık oranının ülkelere göre değişmekle birlikte % 10-30 arasında bildirmektedir.
12 2

Fazla kilolardan kısa zamanda kurtulma isteği,estetik kaygılar,ticari kaygılar ve medya faktörü tercih edilme nedenleri oluyor. Oysa ki tam tersine kısa zamanda kilo ile ilgili problemimizi aşmak isterken,kalıcı olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalmaktayız.Bu tarz diyetlere ulaşmanın kolay olması tercih nedenimiz olsada sonuçlarının kısa süreli olması Kısa zamanda zayıflatmayı vaat eden diyetler şişmanlamanıza yol açabilir.ciddi psikolojik sıkıntılar yaratmaktadır.

Kısa zamanda zayıflatmayı vaat eden diyetler şişmanlamanıza,organlarınıza zarar vermenize,ağzınızın kokmasına yol açabilir.
12 3

Kişiye özgü değillerdir, Kişinin gereksinimine göre düzenlenmemiş, kontrol altında yapılmayan ‘ÇOK DÜŞÜK KALORİLİ’ diyetlerdir.Yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmazlar.Tek besine dayalı diyetler monotondur, can sıkıcıdır ve tiksinme duygusu oluşturur.

Gerçek kilo kaybı yerine çoğunlukla su ve kas kaybına neden olurlar. Organizmayı kemikler ve kaslar ayakta tuttuğu için kasların güçlü olması özellikle kalp ve diğer iç organlar açısından önemlidir.
12 4

Hollywood diyeti olarak da adlandırılabilecek bu beslenme şekline “Sugar Busters” adını verilir. Diyette karbonhidrat miktarının aşırı kısıtlanması (50 gr/gün'den daha az) ile kanda keton cisimciklerinin artmasına ve ketozise neden olan diyetlerdir. Normalde keton cisimcikleri kanda çok az miktarlarda bulunurken, yükselmeleri durumunda hastalık tablosu ortaya çıkar.
12 5