Oral seks akıntının koyulaştıran bakterinin bulaşmasına neden olabilir ancak cinsel ilişki ile bu bakteri bulaşmaz. Yapılan araştırmalarda kadınların yüzde 80′i bu sorunu yaşıyor.

Sorun yüksek kan şekeri, antibiyotikler, doğum kontrol ilaçları, ve stres gibi nedenlerle ortaya çıkabiliyor.
13 3


Adet döneminizde seks yapılırsa bakteriyel hastalıklar daha kolay bulaşır. Eğer partnerinizin seksüel sağlığını düşünüyorsanız bu dönemde kondom / prezervatif kullanabilirsiniz.
13 4


Doğum kontrol ilaçlarının yan etkilerinden kurtulmak için ilacı vajinanıza koyabilirsiniz. NYU Medical Center Prof. Dr. Steve Goldstein, ‘İlacı vajinaya koymak rahatsız edici değildir ve daha fazla etkili olabilir’ diye belirtiyor.

Yapılan araştırmalarda, ağızdan doğum kontrol ilacı alan ve vajinaya yerleştiren kadınlar karşılaştırılmış ve vajinaya yerleştirenlerin mide bulantısı, vertigo, baş ağrısı, göğüs rahatsızlıkları, mide ağrıları gibi sorunlar yaşamadıkları gözlenmiş.
13 5


Doğum kontrol ilaçları seks isteğinizin azalmasına neden olabilir. Amaru, doğum kontrol haplarının çoğu kadında seks tutkusunu azalttığının yüzde yüz gerçek olduğunu belirtiyor. Seks tutkunuzu geri almak için ne yapmalısınız?

Kullandığınız doğum kontrol ilacın bu tür bir yan etkisi olup olmadığını öğrenin. Eğer bu tür bir etkisi varsa doktorunuzla konuşarak farklı bir yöntem deneyin. Diğer bir seçenek bu ilaçları daha az sıklıkta kullanabilirsiniz.
13 6