Son yapılan araştırmalarla da birlikte mikrobiyomuz hakkında çok şey öğrendik. Özellikle bağırsaklarımızda yaşanlar hakkında...

Bağırsak florası denildiği zaman, sindirim sisteminde yaşayan ve konak organizmanın sindirimiyle ilgili çeşitli yararlı işlevleri olan mikroorganizmalar kastedilmektedir.

Bağırsak bakterilerinin insanlar için faydalı olan çeşitli işlevleri vardır. Bunlar arasında sindirilemeyen gıdaların parçalanıp emilmelerine yardımcı olmak, hücre büyümesini teşvik etmek, zararlı bakterilerin çoğalmasını baskılamak ve bağırsaklardan kana toksik ürünlerin geçmesini engellemek sayılabilir.
8 3

Candida albicans, mantar enfeksiyonlarına karşı dikkatli olun. (Candida albians, eşeyli çoğalan, diploit, maya tipi bir mantar türü… İnsanlara oral ve vajinal yollarla bulaşıyor.)

Bu sorun muhtemelen bağışıklık sisteminizi zayıflatarak tatsız sorunlara da sebep olur. Bu enfeksiyonlara karşı dikkatli ve tedbirli olmanızda fayda var.
8 4

Varicella zoster,genellikle çocuklarda suçiçeğine, yetişkinlerde Herpes zoster (zona) hastalığına neden olur.

Önlem almaya çalışsak da zona kendine uygun bir sistem bulduğunda hemen etrafına yapışabilir. Hatta virüs vücutta atıldığında tekrar vücuda geri de gelebilir. Bu yüzden tüm önlem ve tedbirlerinizi almalısınız.
8 5

Motor proteinleri diğer küçük misafirleriniz kadar canlı değildir. ( Motor proteine en belirgin örnek kas liflerindeki miyozin proteinidir.)

Motor proteinleri oldukça sevimli bir şekilde işlevlerini yerine getirir. Hücre bölünmesi ve sinirler için etkili rol üstlenirler.

Moleküler motor veya motor proteinler, yediğimiz besinler vasıtasıyla vücudumuzda açığa çıkartılan kimyevî enerjiyi, hareket enerjisine dönüştürmede rol alan ve bunu yaparken hücredeki hayatî işlerde kullanılan yapı taşları olarak tarif edilebilir.
8 6