Yoğurt, daha uzun süre tok hissetmeyi sağlıyor ve yenilen yemek daha fazla tatmin ediyor.

Söz konusu çalışmada, deneklere her gün 200 kalorilik; kayısı parçalı yoğurt, ayran ya da kayısı tatlısı veriliyor. Bu üç besini aynı miktar ve kaloride almalarına rağmen; yoğurt yiyenlerin, diğer gıdaları yiyenlere göre daha fazla tokluk ve tatmin hissettikleri ortaya çıkıyor.
8 3

Kalsiyum, protein, B12 ve B2 vitaminleri ile fosfor açısından zengin bir besin olan yoğurt; özelikle menopoz döneminde olan kadınlara ve vejeteryanlara tavsiye ediliyor. Çocukların kemik ve diş gelişiminde de yoğurdun çok büyük faydaları oluyor.
8 4

Aynı sosyal statüdeki 5000 İspanyol üzerinde yapılan iki yıllık bir araştırma; süt ve süt ürünleri tüketimi ile yüksek kan basıncı riski arasındaki bağlantıyı ortaya çıkardı. Bu çalışmanın sonucunda; her gün düşük yağlı üç ya da daha fazla porsiyon yoğurt veya süt tüketenlerin, tüketmeyenlere göre yüksek tansiyon hastası olma risklerinin yüzde 50 azaldığı görüldü.

Yani; süt ya da yoğurt tüketirseniz; hem kilo veriyorsunuz, hem kemikleriniz sağlam oluyor, hem de yüksek tansiyon riskiniz azalıyor!
8 5

Ünlü diyetisyenler de süt ürünlerinin kilo vermeye olan etkisini sıklıkla vurguluyor. Sütün içerdiği proteinin biyoyararlılığının yüksek kaliteli ve metabolizmamızı hızlandıran yapıda olduğu belirtiliyor.
8 6