Diğer tüm yağ ve besinlerden daha fazla tekli doymamış yağ içeren zeytin yağının kokusu bile zayıflamanıza yardımcı oluyor!

Yapılan çalışmalar doymuş yağ içeren gıdalar yerine zeytinyağı tüketmenin vücudun kullandığı enerji seviyesini arttırdığını gösteriyor. Bu sayede otururken ya da uyurken bile daha fazla kalori harcayacaksınız.

Bir Alman bilim adamı ise, zeytinyağının kokusunun bile insanların kendilerini tok hissetmelerine ve içgüdüsel olarak daha az kalorili besinler tüketmelerine yardımcı olduğunu kanıtladı.
8 2

Yoğurdun içinde kilo vermek için en doğru bakterinin bulunduğunu biliyor muydunz?

Açlığı bastıran, tokluk hissini arttıran, kan şekerini dengeleyen ve aşırı yemeyi önleyen yoğurt, diğer tüm besinlerden fazla protein içeriyor.

Vücudunuz proteinleri metabolize ederken ve sindirirken, karbonhidratı sindirdiğinden daha fazla kalori harcıyor. Diğer probiotik yiyeceklere göre daha yenilebilir olan yoğurt, mikrobiyataları yağ yakıcıları bölgede tutmak için oldukça iyi bir yöntem.
8 3

Sebzeler aburcubur yiyeceklerden uzak durmanızı sağlayacak enerjiyi verir.

Vitamin, mineral ve antioksidan gibi mikro besinler açısından zayıf besleniyorsanız kilo veremezsiniz.

Yapılan araştırmalar, yorgun olduğumuz zaman sağlıksız, aburcuburlara yöneldiğimizi gösteriyor. Fakat sebzelerin içeriğindeki mikro besinler metabolizmanızı canlandırır ve vücudunuza enerji verir.

Sebzelerin neredeyse %90'ı sudur ve bu özellikleriyle susuz kalmanızı önlerken, metabolizmanızı canlandırarak vücudunuzun yağ yakıcı özelliğini harekete geçirir.
8 4

Kilo vermek için hem çözünebilen hem de çözünemeyen liflere ihtiyacınız var ve her iki tip lif de fasülyelerde bulunuyor.

Çözünebilen lifler midenizdeki suyun içerisinde çözülürken, çözünemeyen lifler ise sindirim sistemine giderek kendinizi tok hissetmenizi sağlar.
8 5