Farklı yüz şekillerinin, makyaj hileleri ile nasıl ideal yüz şekline dönüştürülebileceğini anlatıyor Göksu.

Amacımız yüzümüzdeki stratejik noktaları ışık vurguları ile ön plana çıkartmak. Makyajın genel kuralının ‘yüzümüzde göstermek istediğimiz bölgeyi açık renk ile boyayıp, göstermek istemediğimiz bölgeyi koyu renk ile saklamak’ olduğunu unutmayın.

Dudaklarınıza dolgun bir görünüm kazandırmak için fırçayla uyguladığınız kapatıcıyı göz altları ve dudak kenarlarında özellikle ihmal etmeyin. Alt dudağınızın ortasına ışığa duyarlı parlatıcı sürebilirsiniz.
9 3

Kusursuz dengeli bir ten yaratmak için kullanacağınız sıvı ve kapatıcı fondöteni geniş ve yassı bir fırça yardımıyla yüzünüze uygulayın. Dikkat etmeniz gereken fondöten renginin cildinizle uyumlu bir tonda olması.

Fırçayla elmacık kemiklerinin altından ve kaşların hafif üzerinden oval/dairesel hareketlerle allık uyguladığınızda diagonal bir gölge sınırı oluşturmuş ve yüzünüzü görsel olarak uzatmış olursunuz.
9 4

Düz ve üçgen yüze sahip kişilerde alın dar ve çene bölümü geniştir. Bunun sonucunda alın bölgesini biraz aydınlatmak gerekebilir.

Çene kısmı öndeyse açık renk, çıkıksa koyu renk ile kamufle etmek mümkün. Sonrasında kaşlara vereceğiniz yarım oval şekille yüzdeki sertiği kaybetmiş olursunuz.
9 5

Bu tür yüzlerde yüzü uzatmanın en güzel yöntemi elmacık kemiğini ön plana çıkarmaktır. Bu işlemi yaparken elinize bir kalem alın. Bir ucu kulağınızın üst kısmında, diğer ucu dudağınızın bitiş noktasında çapraz tutabileceğiniz şekilde olmalı.

Bu taktik bizim elmacık kemik orantısını en iyi çıkaran yöntemimiz. Belirlediğimiz bu bölgeye koyu renk fondöten ile gölgelendirme yapılması gerekir. Çene bölgesini ve alın kısmını aydınlatıp şakak bölgesine de koyu renk gölge yaptığınızda, ideal olan üçgen yüz şeklini ön plana çıkartmış olursunuz.
9 6