-Yağlar zayıflamanın temel elemanlarından biri.

Bu noktada önemli olan doğru yağ türünü tüketmeyi bilmek. İşlenmiş etlerdeki, tatlılardaki doymuş ve trans yağlar sağlığınız ve kilonuz için iyi değil.

Tekli doymamış yağ asitleri ise kilo vermenize yardımcı olabilir. Zeytinyağı, fındık, avokado ve somon gibi yağlı balıkları tüketerek tekli doymamış yağlardan faydalanmak mümkün.

Bu yağ asitleri uzun süre tok kalmanızı sağlarken, daha fazla kalori harcamanıza da yerdımcı olur.
9 3

-Süt ve süt ürünleri şişmanlamanıza neden olur.

Zayıflama efsanelerinden biri de süt ve süt ürünlerinin şişmanlatıcı besinler olduğu konusunda.

Yapılan araştırmalar kalsiyum eksikliğinin iştah üzerindeki kontrolün kaybedilmesine ve kilo artışına neden olduğunu ortaya koyuyor.

Üstelik, yoğurt ve az yağlı peynir gibi kalsiyum kaynakları kilo kaybını hızlandırıcı etkiye sahip.

Süt ürünlerinden uzak durmak yerine, günde 3 porsiyon süt ürünü tüketerek kilo verme hızınızı arttırmayı deneyin.
9 4

-Çikolata çok faydalı!

Evet çikolata çok zararlı bir yiyecek değil, tabii ki hangisini yemeniz gerektiğini bildiğiniz sürece.

Çikolata alırken kakao oranının fazla olmasına, krema, süt gibi şeyler içermemesine dikkat edin. Kakao dengeli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı antioksidanlar içeriyor. Kakaoda bulunan bu antioksidanlar arter damar sağlığına oldukça faydalı! Yemek tariflerinde kullanmak için tatlandırılmamış kakao kullanabilirsiniz.
9 5

-Çabuk kilo vermek kendinize olan güveninizi artırır!

Zayıflama gurularının önerdiği uzun soluklu ve sağlıklı kilo verme maratonu boyunca banka hesaplaınızdan onların cüzdanlarına küçük bir transfer söz konusu.

Yapılan araştırmalar hızlı kilo vermenin psikolojik etkilerinin diyet yapma üzerinde olumlu etki ettiğini, zayıflama sürecini uzattığını ve diyet sonuçlarının da uzun soluklu olduğunu ortaya çıkardı.

Bu noktada dikkatli olmanız gereken şey şok diyetlerden uzak durmak. Sağlıklı bir beslenme ve egzersiz planıyla hızlı kilo verebilmek mümkün!
9 6