KARBONAT

1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tutam tuz, Diş fırçası

HAZIRLANIŞI: 

Karbonat antibakteriyel bir özelliğe sahiptir. Dişteki tartarları yok eden karbonat aynı zamanda dişlerin beyazlamasına da yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra pH dengesini düzenlemektedir. Yapmanız gereken tek şey, karbonat ve tuzu karıştırıp, diş fırçanızı ıslatıp, karışıma batırın ve dişlerinizi nazikçe fırçalayın. Dikkat etmeniz gereken tek nokta dişlerinizi sürekli olarak karbonatla fırçalamamak olacaktır. Sürekli olarak karbonatla fırçalanan dişler bir süre sonra dişlerin çizilmesine neden olacaktır. Bu nedenle bu konuda dikkat etmenizde fayda var. Haftada 2 kere fırçalamanız yeterli olacaktır. 

5 2

PORTAKAL KABUĞU

Portakalın kabuğunu soyup, birkaç parça portakalı blenderdan geçirip macun kıvamına getirin ve dişlerinize uygulayın. 1-2 dakika dişlerinizde bekletip suyla durulayın. Bunu haftada 2-3 kez devam edin. Portakal kabuğu, ağızda bulunan mikroorganizmlarla savaşmaya yardımcı olur.

5 3

LİMON SUYU

1 tatlı kaşığı limon suyu, Diş fırçası

HAZIRLANIŞI: 

Limon asidik içeriği olan bir besindir. Diş tartarlarının temizlenmesine yardımcı olan limon suyu antibakteriyel özelliği sayesinde ağız içerisinde yer alan bakterinlerin temizlenmesine yardımcı olarak aynı zamanda plak ve tartarları da yok edecektir. Dişlerinizi her zamanki gibi fırçalayın. Ardından diş fırçanızı yıkayın, limonlu suya daldırın. Bu su ile dişlerinizi ve diş etlerini hafifçe ovun. Bu yöntem sayesinde dişleriniz hem beyazlayacak hem de diş taşlarından kurtulacaksınız. 

5 4

CEVİZ

40 gr ceviz kabuğu, 1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI: 

Diş taşlarından kurtulmanın bir başka yolu ise ceviz kabuğudur. İçerisinde bulundurduğu antibakteriyel özelliği sayesinde dişteki plak ve tartarları yok eden en etkili yöntemlerden biridir. Ceviz kabuklarını bir bardak suyun içine koyup 20 dk kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Diş fırçanızı soğumuş olan bu suda 10 dakika bekletin. Bu suyla dişlerinizi fırçalayın. Günde 3 kez devam edin.

5 5