Boydan resimlerde eğerki ayaklarınız görünmüyor ve bedeninizin sadece bir kısmı görünüyorsa o halde parmak uçlarınızda biraz yükselebilirsiniz. Bu yöntem objektif karşısında sizi olduğunuzdan daha uzun gösterecektir.

6 2

Kollarınız ve bedeninizi olabildiğince ayrı tutun ve birleşik durmasına izin vermeyin. Bu tarz pozlar sizi olduğunuzdan daha kalın ve kilolarınızı ele verecektir. Eğerki fit ve daha zayıf görünme gibi bir niyetiniz varsa bu maddeye dikkat!

6 3
Fotoğraf çekimlerinde vücudunuz her zaman kameraya dönük olmalı! Bunun nedeni ise zayıf bir vücut yapısına sahipseniz bu poz sizi olduğunuzdan daha iri yapılı gösterecektir. Ancak bu durumu tam tersine çevirmek istiyorsanız hafif yan dönerek verdiğiniz pozlar sizi olduğunuzdan daha zayıf gösterecektir. 
6 4
Fotoğraflarda uzun veya kısa görünmek sadece verdiğiniz pozlar değil aynı zamanda fotoğraf karesi içerisindeki eşyalarda etkilemektedir. Eğreki boyunuzu uzun göstermek istiyorsanız ''Özçekim'' yaparken aynı karenin içerisinde sizden uzun bir nesnenin olmamasına özen göstermelisiniz. Mesela uzun bir dolap değil de sizden kısa olan bir nesne sizi olduğunuzdan daha uzun gösterebilir!
6 5