PORSELEN MAKYAJIN ADIMLARI

- Tüm yüz temizlendikten sonra fondöten sürülür ve pudra ile sabitlenir.

- Eğer gelin makyajı ise hafif tonlarda, gece makyajı ise koyu tonlarda göz makyajı yapılır.

- Makyajın en önemli adımı sabitleyici spreydir. Sabitleyici sprey ile makyajınızın kalıcılığı artacaktır.

8 2

PORSELEN MAKYAJ YAPIMI

- Makyaja başlamandan önce yüzünüz öncelikle çok iyi bir şekilde temizlenir. Ölü derilerden kurtulmak için yüz peelingi yapılır. Yüzdeki tüylerin alınmış olması ve kaşların şekilli olması gerekir.

- Temizleme işleminden sonra yüzünüz nemlendirilir.

- Makyaj bazı ile yüzünüzdeki pürüzler düzeltiliyor.

- Fondöteninizin cildinize uygun bir tonda olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Likit bir ürün seçmeniz ise uygulamayı kolaylaştıracaktır. Eğer akneli bir cildiniz varsa fondötenin sabitlenmesi zordur bu yüzden pudra kullanmayı ihmal etmeyin.

8 3

- Göz altı morlukları gibi sorunlarınız varsa, mutlaka bir kapatıcı uygulamanız gerekiyor. Yüzünüzdeki gölge düşen yerlere kapatıcı uygulayarak daha aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz.

- Fondöten uygulamanızı bitirdiniz. Şimdi sıra pudra uygulamasında. Pudranızın ışıltısız ve mat olmasına dikkat edin. Pudrayı sadece yüzünüze değil dekolte bölgenize, boynunuza ve kulaklarınıza da sürün.

- Yüzünüzde dikkat çekmesini istediğiniz bölgeye karar veriyorsunuz ve porselen makyaj buna göre odaklandırılıyor. İster gözlere ister dudaklara odaklı bir makyaj uygulaması yapılıyor.

8 4

- Göz makyajınızda mutlaka bir göz farı bazı kullanmalısınız. Özellikle gelinlerde gece boyunca göz makyajının bozulmaması gerekir. Göz farı bazı ile bu kalıcılığı arttırabilirsiniz.

- Kirpiklerinizi daha dolgun ve uzun göstermek için tabii ki de seçimimiz takma kirpikler olacaktır. Doğal görünümlü takma kirpikleri tercih edebilirsiniz. Rimeliniz ise simsiyah renk veren bir rimel olsun.

- Allık seçimi olarak doğal tonları tercih edin. Çünkü porselen makyajda mutlaka dikkat çeken bir bölge olacağı için (koyu göz makyajı ya da kırmızı ruj) allık rengi hafif olmalıdır.

8 5