KEPEĞE BİREBİR HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI!

Saç sorunlarında özellikle kepek tedavisinde kullanılan oldukça etkilidir.  Özellikle cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan hindistan cevizi yağı aynı zamanda kepek sorunu olanlar için de alternatif seçeneklerden biridir. Hindistan cevizi yağı cildi nemlendirmede etkili olmakla beraber anti bakteriyel etkileride bulunmaktadır. 

5 2

ESKİ YÖNTEMLERDEN BİRİ  OLAN ELMA SİRKESİ

Kepek sorunlarından kurtulmada oldukça etkili olan elma sirkesinden bir kaç damla şampuanınızın içerisine bir kaç damla damlatabilir veya saçınızı elma sirkesi ile yıkayabilirsiniz.

5 3

ASPİRİN

Aspirinin içerisinde bulunan salisilik asit cildin dökülmesini önlemektedir. Aspirinin içerisinde bulunan bir çok özellik kepek önleyici ürünlerin içerisinde bulunmaktadır. 2 tane aspirini ezip şampuanınızın içerisine ekleyin iyice çalkalayın. Şampuan bitene kadar kullanarak kepek oluşumlarını önleyebilirsiniz.

5 4

ANTİBAKTERİYEL ETKİLİ ÇAY AĞACI

Çay ağacının içinde bulunan anti-bakteriyel be anti-inflamatuar özellikleri sayesinde semptomlarının hafiflemesine etkilidir. Ancak cildi hassas olanların tahrişe uğramaması için dikkatli kullanılması gerekmektedir.

5 5