SAÇ DÖKÜLMELERİNİ ERTELEMEK MÜMKÜN!

Genetik sebeplerden dolayı ortaya çıkan saç dökülmelerinin bugünkü koşullarda engellenmesi mümkün değildir. Ailesinde saç dökülmesi problemi olan bireylerde saç dökülme probleminin ortaya çıkma ihtimali diğer insanlara göre çok daha fazla. Her ne kadar bu problem kalıcı olarak engellenemese de, uzmanlar genetik kaynaklı saç dökülmelerinin geciktirilebileceğini söylüyor. 

6 3

Genellikle 16-40 yaşları arasında ortaya çıkan genetik saç dökülmeleri, ağızdan alınan ilaçlarla ya da kullanılan dermokozmetik ürünlerle kontrol altına alınabiliyor. Bununla birlikte uygulanan saç mezoterapisi, prp gibi medikal tedavi yöntemleri saç kayıplarını en aza indirmede yardımcı oluyor.

6 4

DÜZENLİ BESLENME SAÇ DÖKÜLMELERİNİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR!

Yetersiz ve dengesiz bir beslenme saç dökülmesi problemini ciddi oranda arttırıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Emirali Hamiloğlu, saçların yeterli vitamin ve mineralleri almadığında dökülmeye daha yatkın olduğunu belirterek şunları ekliyor:

6 5

'‘Saç sağlığının dengeli ve düzenli beslenme ile doğrudan bir ilişkisi vardır. Bolca tüketilen sebze ve meyveler saç sağlığınızı koruyarak dökülmelerin azalmasına yardımcı olur. Bunların yanında protein ve vitamin ağırlıklı beslenme saçlarınızın güçlenmesi ve saç köklerinin kalınlaşması açısından büyük önem taşır. Özellikle genetik kaynaklı dökülmelerde, beslenme programı büyük önem taşıyarak yaşanan dökülmeleri azaltır ve genetik saç dökülmesinin gecikmesine yardımcı olur. Bununla birlikte saça uygulanan lazer tedavileri, mezoterapi gibi medikal tedaviler de genetik kaynaklı dökülmeleri ertelemenize yardımcı olur.''

6 6