Selülit yapılan araştırmalara göre kiloyla hiçbir alakası yoktur. Doğuştan oluşan bir durum hiç değildir. Selülit genellikle kasların gevşek olduğu  basen bölgesinden görülmektedir. Selülitlere karşı geri dönüşümü olmayan bir gözle bakmak yerine sizler için önereceğimiz egzersizlerle günlük kendinize 15-20 dakika ayırarak selülit problemlerinizin önüne geebilirsiniz.

6 2

Egzersiz yapmak dolaşımı arttırarak protein atıklarının bölgeden uzaklaştırılmasını ve kasların güçlenmesini aynı zamanda yağ yakımını sağlamaktadır. 

6 3

Günlük 30-35 dakikalık yürüyüş yapmak, yüzmek, ve koşu gibi egzersizler selülit oluşumunu ve önleminde oldukça etkilidir.  Günlük yaptığınız egzersizler aynı zamanda vücudu sıkılaştırarak selülit tedavilerinde oldukça etkisini arttırmaktadır. 

6 4

Egzersiz günlük hayatımızda sadece selülitlere değil bir çok şeye fayda sağlamaktadır. Bu durumda ne yapmalısınız ilk olarak yürüyüş gibi hafif egzersizleri yaşamınızda alışkanlık haline getirmelisiniz. Selülitte egzersizin yeri oldukça önemlidir. 

6 5