Bu noktada akıllara gelen sorulardan olan strobing makyajını aydınlatma tekniğinden ayrıan özellik ne? Strobing ile normal yaptığınız makyajdan ayıran en önemli özelliği bronzerin kullanılma tekniğidir. 
8 3

Strobing makyajında bronzer uygulanmaz! Uygulansa bile bu çok hafif olmalıdır. Strobing makyajının amacı cildi parlak ve sağlık göstermektir. Cildiniz bu makyajla yoğum makyaj görünümünden sıyrılmış olacaktır.

8 4
Bu makyaj bronzer ile tam tersi bir uygulama tekniğidir. Yüzünüzü kontür yapmak yerine aydınlatıcı ile belirginleştirme biçimidir. Genellikle bu makyaj tekniğini kuru ve karma cilt tiplilerin tercih ettiği bir makyaj tekniğidir. 
8 5

Strobing makyaj nasıl yapılır?

Her makyaj aşamasında olduğu gibi temiz bir cilt ile makyajınıza gözlerinizi hafif belirginleştirerek başlayabilirsiniz. Daha sonra cildinize hafif ince yapıda bir fondöten, bb veya cc krem eşliğinde cilt renginizi eşitledikten sonra elmacık kemiklerinizin üstüne burnunuzun üzerine, dudak üstüne aydınlatıcı/highlighter uygulayın. 

Her makyajda olduğu gibi hahfif yaptığınız makyajınızı sabitlemek için cildinizden hafif bir pudra geçerek strobing makyajınızı noktalayabilirsiniz.

8 6